De la 1 iulie taxa auto scade la jumatate!

De la 1 iulie taxa auto scade la jumatate!

0 71

Guvernantii au inceput sa dea inapoi in privinta taxei auto, dupa ce Comisia Europeana a solicitat introducerea criteriului CO2 si pentru masinile Euro 3 – cele mai numeroase de pe piata autohtona, nu numai pentru autovehiculele Euro 4.

“Formula pe care o propunem si care saptamana viitoare va fi prezentata romanilor se incadreaza in legislatia europeana si ea va fi, incepand cu 1 iulie, valabila in Romania. Noi o sa emitem ordonanta de urgenta in care sa se vada raspicat faptul ca banii din aceasta taxa vor fi mai putini decat din actuala taxa”, a declarat intr-un interviu Vosganian. Reducerea birului este singura “concesie” facuta de guvernul PNL-UDMR Tariceanu II pe marginea subiectului fierbinte al taxei auto. Chiar si cu perspectiva obtinerii unui vot negativ din partea alegatorilor, Executivul nu are de gand sa renunte la aceasta taxa, in ciuda amenintarilor presedintelui Traian Basescu.
“Taxa de poluare auto este una corecta si in acord cu regulile europene privind reducerea poluarii, norme pe care Romania trebuie sa le respecte fara a gasi diferite motive pentru a nu aplica aceste reglementari…Daca Romania ar fi incalcat Tratatul de aderare, am fi fost sesizati de Comisia Europeana sau ar fi existat o decizie a Comisiei Europene sau a Curtii Europene de Justitie in acest sens. Nu este cazul” a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.