De la 1 iulie, se scumpeste iar gazul

De la 1 iulie, se scumpeste iar gazul

0 62

Romania risca sa ajunga de la denumirea de ”tara lui Papura-Voda” la numele de „tara lui Scumpeste-Tot Voda”. Cum mai poate preturile au inceput sa o ia razna, fie ca e vorba de alimente, servicii sau orice altceva, era chiar „nefiresc” ca Distrigaz Sud sa nu majoreze inca o data (pentru a cata oara in ultimii ani?) pretul la gaz.
Oficialii distribuitorului de gaze controlat de Gaz de France au declarat ca preturile gazelor naturale livrate populatiei ar trebui sa creasca cu 18%, de la 1 iulie, iar amanarea acestei masuri genereaza pierderi medii de circa un milion de lei pe zi pentru Distrigaz Sud. „Pretul gazelor a urcat cu 100 de dolari din decembrie 2007, la 420 dolari pe 1.000 metri cubi“, a declarat in cadrul unei conferinte de presa directorul comercial al Distrigaz Sud, Cristian Dandu. Acesta a mai adaugat ca, in primul trimestru, compania avea pierderi de 1,5 milioane de lei pe zi, iar din aprilie pierderile s-au redus la circa un milion de lei pe zi. „Am depus la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) toate documentele care sa justifice cresterea de pret. Daca va fi cazul vom depune si alte documente, pana la 1 iulie“, a precizat Dandu.
Ce ar mai fi de spus este ca speram ca romanii sa nu o ia razna si sa mearga pe strazi repetand obsesiv „Da salariu cand se mareste?”

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.