De la 1 iulie 2019, RATBV SA va opera și în zona...

De la 1 iulie 2019, RATBV SA va opera și în zona metropolitană

0 203

Specialiștii întocmesc cele mai bune scenarii de trafic astfel încât să acopere nevoile de transport din toată zona metropolitană prin 5 coridoare de transport

Reprezentanții BERD s-au întâlnit cu conducerea Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov și cu primarii celor 17 unități administrativ teritoriale din zona metropolitană pentru a pune la punct posibilele rute. Vor fi cinci coridoare de trafic prin zonele rezidențiale, industriale sau turistice. Fiecare localitate va trebui să suporte cotă parte din costurile de transport.
În finanțarea pentru achiziția de autobuze mai puțin poluante acordată de BERD companiei de transport public din Brașov este cuprins și un buget de asistență tehnică. Specialiștii lucrează acum la un contract de servicii publice și la planul de transport pentru zona metropolitană.

Specialiștii întocmesc cele mai bune scenarii de trafic astfel încât să acopere nevoile de transport din toată zona metropolitană prin 5 coridoare de transport. Unul va opera în zona Predeal Săcele, un al doilea în localitățile Poiana Brașov, Râșnov, Cristian. Coridorul 300 este prevăzut pentru Vulcan, Cristian Ghimbav Codlea. Al patrulea în localitățile Hălchiu, Feldioara, Bod, Sânpetru , Hărman și ultimul, coridorul 500 în Prejmer, Cărpiniș, Tărlungeni. Fiecare localitate va fi liberă să creeze propriile linii de transport, în funcție de nevoi.
Aurelian Danu, director executiv AMDDTP Brașov, spune că 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare contractul de servicii publice pentru municipiul Brașov și începând cu 1 iulie 2019 va fi implementat sistemul de transport la nivelul zonei metropolitane.

Parcul auto al operatorului de transport public va fi îmbunățățit după achiziția celor 105 autobuze cu banii de la BERD. În plus, au mai fost angajați 53 de șoferi care să opereze în zona metropolitană, spune Ovidiu Sergiu Bucurei, director general RATBV S.A.
Astăzi, conducerea operatorului de transport public va semna contractul de achiziție pentru cele 105 autobuze noi cu bani din creditul BERD, care vor intra în exploatare din luna noiembrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.