De la 1 ianuarie 2011- sistem de plati online

De la 1 ianuarie 2011- sistem de plati online

0 71

Romania va avea un sistem de plati online functional de la 1 ianuarie 2011, a declarat, luni, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme. La sfarsitul lunii august, primul-ministru Emil Boc sustinea ca a solicitat, in Guvern, ca pana pe 25 septembrie sa se realizeze un sistem de plata pe internet a contributiilor sociale aferente veniturilor din activitati independente, responsabilii guvernamentali lucrand la un sistem de comasare a bazelor de date privind taxele.
„Sistemul de plati online are deadline-ul la 1 ianuarie 2011. Pe 25 septembrie era vorba de declaratiile online pentru drepturile de autor. Faptul ca legea s-a schimbat, nu mai exista obiectul muncii, intrucat acum este stopajul la sursa. Nu mai este aceasta problema pentru drepturile de autor”, a declarat, luni, ministrul Comunicatiilor, precizand ca institutia pe care o conduce era pregatita ca din data de 25 septembrie sa se faca plata drepturilor de autor online.
Intrebat ce va face daca sistemul de plati online nu va fi finalizat la 1 ianuarie 2011, Vreme a spus ca are in subordine un minister tehnic si ca acest lucru se va intampla. „La noi la minister, care este unul tehnic, unu plus unu fac doi si vom avea sistemul”, a sustinut Valerian Vreme, care a participat, luni, la deschiderea anului scolar la Liceul „Tudor Vianu” din Bucuresti.

Va reamintim ca din 13 septembrie calvarul cozilor a fost oprit – contributiile de asigurari sociale pentru persoanele platite prin contracte de drepturi de autor sunt retinute si virate direct de angajatori.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.