De joi dimineață precipitații mixte și vânt puternic în întreaga țară

De joi dimineață precipitații mixte și vânt puternic în întreaga țară

0 283

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 4 februarie, ora 2,00 — 5 februarie, ora 8,00, temporar, vor cădea precipitații sub formă de ploaie și trecător lapoviță și ninsoare. Precipitațiile prognozate vor cădea joi dimineață mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului.

La munte vor predomina ninsorile și, în special, în zona Carpaților Meridionali și Orientali se va depune un strat nou de zăpadă. Izolat, se vor acumula cantități de precipitații care vor depăși 15 — 20 l/mp.ANM - Administratia Nationala de Meteorologie

ANM menționează că vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 60 — 70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada, iar în restul teritoriului vitezele vor fi mai reduse, în general sub 50 — 55 km/h.

Vremea se va răci în toate regiunile, astfel încât vineri dimineață temperaturile vor deveni preponderent negative.

In comunicatul ANM meteorologii notează faptul că, incepand de miercuri, 3 februarie, vor fi intensificări ale vântului pe crestele montane, unde la rafală se vor depăși 80 km/h, iar zăpada depusă anterior va fi spulberată.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.