De ieri TIFF 2008 e la Sibiu

De ieri TIFF 2008 e la Sibiu

0 61

Ca si in cazul editiei de anul trecut, pentru o scurta perioada de timp, Festivalul International de Film Transilvania se muta din orasul gazda, Cluj. Si, tot la fel ca anul trecut, noua gazda a festivalului este Sibiul, de aici desfasurandu-se o editie separata de cea de baza, din Cluj. La Sibiu vor fi proiectii in aer liber, in fiecare seara, in Piata Mica, intrarea fiind libera. Ineditul acestei editii il constituie faptul ca vor avea proiectii la Casa de Cultura a Sindicatelor, unde organizatorii spera sa atraga mai multi spectatori decat anul trecut, cand la Cinema Arta ,sibienii nu s-au inghesuit sa cumpere bilete. Per total, la Sibiu vor rula 25 de lungmetraje, toate cu intrarea gratuita.
Mihai Chirilov, directorul TIFF a declarat: „Este o editie mai redusa ca amploare, dat fiind si numarul redus de locuri, cu filme care s-au putut vedea la Cluj, dar tocmai pentru a oferi ceva exclusiv sibienilor, in Piata Mica va fi proiectat, intr-una dintre seri, un filmeveniment: versiunea integrala a filmului regizat de Wong Kar-wai, «Ashes of Time Redux », prezentat si la editia de la Cannes din acest an“.
La Sala Studio de la Casa de Cultura a Sindicatelor vor rula cate patru filme pe zi, de la orele 12.00, 14.30, 17.00 si 19.00. Printre acestea, si castigatorul Marelui Trofeu, „Shakespeare colt cu Victor Hugo“, in regia lui Yulene Olaizula din Mexic.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.