De ieri, JO din 2013 au acte oficiale la Brasov

De ieri, JO din 2013 au acte oficiale la Brasov

0 121

Brasovul va fi gazda celei mai importante competitii sportive gazduite de Romania de la Universiada din 1981 incoace. In 2013, Brasovul, alaturi de Predeal, Rasnov si trei orase din judetul Prahova, va gazdui Festivalul Olimpic al Tineretului European, editia de iarna. La Primaria Municipiului Brasov a fost semnat ieri contractul pentru organizarea evenimentului, in prezenta ministrului Tineretului si Sporturilor, Monica Iacob Ridzi si a presedintelui Comitetului Olimpic European pentru festival, Guido de Bondt.
Inca de la sfarsitul anului trecut, la Istanbul s-a luat decizia ca Brasovul sa gazduiasca acest eveniment deosebit de important atat pentru sportul romanesc, cat si pentru imaginea in lume a Romaniei. La semnarea contractului au luat parte primarii localitatilor care vor organiza evenimentul – Brasov, Predeal, Rasnov, Sinaia, Azuga si Busteni -, ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, presedintele Comitetului Olimpic Roman, Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic European pentru Festivalul Olimpic, Guido de Bondt si secretarul de stat din Ministerul turismului, Sorin Munteanu.
Festivalul are loc in anii impari iar participantii au varstele cuprinse intre 15 si 18 ani. Tinerii participanti experimenteaza atmosfera unui eveniment de amploarea Olimpiadei seniorilor. Ei vor locui in satul olimpic, iar ceremoniile de inchidere si deschidere vor fi la fel ca la cea mai mare competitie sportiva din lume.
Pentru organizarea acestei manifestatii de covarsitoare importanta in lumea sportului olimpic, Brasovul va beneficia de un masiv sprijin guvernamental. In calitate de gazda a probelor de patinaj, orasul nostru are nevoie de inca 6 milioane de euro pentru a finaliza lucrarile incepute la patinoarul olimpic din Tractorul, dupa ce municipalitatea a investit deja circa 3 milioane de euro in noua locatie, a carei constructie a inceput anul trecut, imediat ce Brasovul a aflat ca va deveni gazda Jocurilor olimpice de iarna pentru tineret din 2013, primaria brasov a inceput lucrarile la viitorul patinoar olimpic. In urma cu 2 zile, municipalitatea brasoveana solicita sprijin guvernamental pentru a face fata cerintelor impuse de Comitetul Olimpic European. Ajutorul va fi oferit de Ministerul Dezvoltarii si Locuintelor, care intentioneaza sa preia diferenta de 6 milioane de euro si, mai mult, sa transforme patinoarul intr-o sala
multifunctionala. Bugetul local a fost degrevat si de investitia in viitorul bazin olimpic din Brasov, care va fi reabilitat tot de catre Ministerul Dezvoltarii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.