De ce Romania ar putea avea nevoie de un presedinte actor

De ce Romania ar putea avea nevoie de un presedinte actor

0 106

Desi personal l-am privit ca pe “un altul” in politica romaneasca, Romania este pe cale sa castige un politician adevarat. Romania ar putea avea sansa ca, incepand cu aceasta toamna, sa fie condusa de un om din popor. Spun acest lucru pentru ca Altetea Sa Principele Radu Duda, in pofida titlului pompos, este doar un om din popor. Un om oarecare care a avut bucuria de a intra intr-o familie regala, dar care in adancul sufletului, probabil, a ramas acelasi actor venit dintr-un cartier din Iasi.
Prezent intr-o emisiune tv, Radu Duda, s-a comporat ca un adevarat gentleman, el rezistand cu brio unui tir de intrebari incomode ale lui Victor Ciutacu. Devenit incomod odata cu anuntarea candidaturii, Radu Duda a demondat pe rand toate acuzatiile care i-au fost aduse de noii sai dusmani, politicienii romani.
Ceea ce m-a imprezionat si care ar putea pune pe ganduri orice om care are un dram de inteligenta, este raspunsul Principelui la invitatia lui Victor Ciutacu de a-si achizitiona un apartament de un million de dolari, odata cu intrarea in politica (aluzie ironica la deja celebrul caz „Ioana Basescu”). Raspunsul pe care Radu Duda l-a dat arata ca poate ar fi indicat ca un astfel de personaj sa ajunga la Cotroceni: ”De ce-mi iau un apartament cand familia mea are cele mai frumoase case din tara?!” Deci, faptul ca, direct sau indirect, este membru al familiei regale, ar putea sa-i confere lui Radu Duda linistea financiara de a nu face compromisuri si de a se concentra exclusiv asupra problemelor romanilor.
Un alt aspect demn de luat in considerare este faptul ca, desi in tara nu este prea cunoscut si mediatizat, Radu Duda se bucura de o pleiada de capete incoronate care il sprijina. Un alt aspect interesant este ca aproximativ in acelasi timp in care presedintele Basescu dadea din coate pentru a putea sa-i stranga mana celui mai puternic om din lume, presedintele SUA, Barack Obama, Betsy Myers, fosta presedinta de campanie si actual consilier al lui Obama, a venit la Bucuresti special pentru a se intalni cu Radu Duda. Deci, asa cum pana acum toate partidele politice, in frunte cu liderii lor, au avut ocazia de a-si demonstra neputinta, poate a venit timpul ca un om din popor sa-si incerce norocul de a salva nava “Romania” de la naufragiu. Actualul capitan a blocat carma spre stanci.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.