De ce Polonia dă cu tifla finanței mondiale și își repatriază aurul?

De ce Polonia dă cu tifla finanței mondiale și își repatriază aurul?

0 111

Cu pași siguri și apăsați pe calea suveranismului, Polonia sfidează oculta mondială, declarand si punand in practica necesitatea:– aurul nostru, în țara noastră! Este noua deviză după care se ghidează PiS, partid tocmai reconfirmat la conducerea guvernului de votul cetățenilor. Astfel, o nouă tranșă din aurul repatriat a ajuns în Varșovia și Poznan.

 La români, președintele de etnie germana Klaus Iohannis tocmai ce a retrimis Parlamentului legea inițiată de Șerban Niculae, care prevedea ca jumătate din rezerva de aur a României să fie depozitată în seifurile BNR. Numeroase țări au decis în ultimii ani să își sporească rezervele de aur. Este cazul Germaniei, ca să nu mai pomenim de Rusia și America, iar state mai mici, precum Ungaria, Croația și Polonia, au decis că este momentul să repatrieze Toate rezervele.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, Banca Angliei a devenit „casă” pentru aurul est-europenilor. Inclusiv România își ține acolo avuția. Și… plătește o chirie semnificativa pentru asta, să nu își închipuie cineva că Regatul Unit face gazduita si pază gratuită la aurul nostru! 

Banca Angliei 

Din 228,6 tone de aur, Polonia a repatriat aproape jumătate! O sută de tone din rezervele de aur ale leșilor au părăsit Banca Angliei, fiind aduse la Varșovia și Poznan în opt tranşe a câte 1000 de lingouri fiecare! Mai mult, astfel stimulata , în ultimele 24 de luni, Polonia şi-a majorat rezervele de aur cu 127,5 tone!

La noi, Guvernul (PSD și Parlamentul n.r.) a vrut, președintele a anulat: România a manifestat și ea tendința de a se alinia trendului regional. Ba chiar a întreprins demersuri în acest sens, dar legea trimisă de Parlament spre promulgare, a fost blocată de …președintele de origine germana, Klaus Iohannis.
Pentru ca era venita de la PSD, partidul pe care il uraste si-l vrea „disparut” din viața politica.
Chiar epitetul „Ciuma Rosie” este de  sorginte prezidentiala…

Recent, șeful statului a retrimis legea în Parlament, ca replică la un joc de ping-pong pe care pana nu de mult Palatul Cotroceni l-a tot avut cu Palatul Victoria.
Iohannis a trimis la reexaminare legea inițiată de senatorul Șerban Nicolae sub pretext că „este de natură să afecteze atribuțiile legale ale BNR” și ar putea duce la creșterea costurilor de fianțare.

De fapt, ce ne mai mirăm, că până și guvernatorul BNR s-a plasat… împotriva unei astfel de măsuri. Cu fiecare luare de cuvânt, Mugur Isărescu a …  condamnat oportunitatea repatrierii aurului românesc, afirmând … ba că-i mai sigur în buncărele Băncii Angliei, ba că la București n-ar mai avea nicio … valoare, ba că fug investitorii din țară și se prăbușește leul de cum ajung lingourile pe „Otopeni”. Ce aberatii !! (Nicholas Cezar )

Epilog
Cu așa parteneri – slugi, să tot faci afaceri profitabile!
Casa Regală Britanica și Downing Street mulțumesc României pentru atitudinea umilă.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.