De ce Pacepa este trădător, iar George Maior neapărat un om de...

De ce Pacepa este trădător, iar George Maior neapărat un om de bine?

0 577

La numai cîteva luni de la plecarea din funcţia de şef al SRI, George Maior este numit ambasador în SUA. În 1978, Ion Mihai Pacepa, care era doar adjunctul Departamentului de Informații Externe, a plecat în SUA şi a fost condamnat la moarte în contumacie. Oare de ce vor americanii să-i aibă alături pe şefii serviciilor noastre secrete? Iată o întrebare la care opinia publică din România ar trebui să primească un răspuns.Vremurile pe care le trăim acum depind în mare măsură de serviciile secrete, motiv pentru care, deşi poporul trăieşte într-o sărăcie lucie, s-a acceptat ca SRI, SIE şi surorile lor mai mici să toace în fiecare an un buget mai mare decît cel de la sănătate sau învăţămînt. Ni s-a spus mereu că buna funcţionare a acestor servicii secrete este o prblemă de siguranţă naţională şi noi i-am crezut pe conducătorii noştri. Am zis: asta e, rămînem analfabeţi, murim prin spitale, însă, dacă ţara are nevoie de servicii secrete ca să nu fie distrusă – ne sacrificăm!

Şi acum ce vedem? Că ditamai fostul şef al SRI pleacă ambasador în SUA cu toate secretele ţării în minte, că doar nu le-o fi uitat în cele cîteva luni de cînd era stăpînul inelelor! America este o superputere, este acum partenerul nostru în NATO, totuşi avem şi noi ceva secrete care ar trebui să fie protejate inclusiv faţă de SUA. Ne garantează cineva că George Maior nu-şi poate trăda ţara, divulgînd secretele pe care le cunoaşte? Ce este el, un super patriot pe care trebuie să-l credem pe cuvînt? O fi el naşul de cununie al premierului Victor Ponta, dar ţara este ceva mai presus de simpla lor cumetrie.Noi am mai avut un şef al serviciilor secrete care a fugit în America şi Justiţia noastră l-a condamnat la moarte în contumacie. Este vorba, desigur, de Ion Mihai Pacepa care a „fugit” în 1978 tot în SUA, fiind golit de toate informaţiile pe care le deţinea. După Revoluţie, el a fost reabilitat doar pentru că, vezi, Doamne!, trădîndu-l pe Ceauşescu, a grăbit căderea acestuia! O gogoriţă pe care numai naivii o mai cred azi, căci ştim bine că regimul comunist a căzut în toată Europa în 1989, fără ca rolul lui Pacepa să fi fost dovedit vreodată. Nici astăzi noi nu ştim clar: Pacepa a fost trădător sau mare patriot?MIHAI PACEPA 4 Chiar reabilitarea lui Pacepa ne pune serios pe gînduri. Cazul lui arată că SUA nu ezită să stoarcă dintr-un şef de serviciu orice informaţie, lucru absolut normal din punctul de vedere al autorităţilor americane. Dar din punctul nostru de vedere cum e? Chiar dacă ni se spune că toată kenoza asta informaţională este în interesul României, totuşi, avem de-a face cu divulgarea secretelor României, iar acest lucru, din cîte ştiu, înseamnă încă trădare naţională, indiferent de motivaţia ce ni se poate servi! Se „vobeste” ca atunci,cativa agenti de „afara”, ar fi …disparut!

Totuşi, George Maior a stat la masa CSAT alături de Preşedintele ţării, ştie tot despre strategia de apărare a României, dar şi despre strategiile ei economice, politice şi militare. Interesul României nu ţine numai de NATO, ci şi de anumite chestiuni pe care e bine să nu le ştie nimeni, nici măcar prietenii noştri din SUA! Asta dacă mai spunem că sîntem o ţară independentă şi suverană.Nu era mai normal ca fostul şef al SRI să fie obligat chiar prin lege să stea o vreme departe de astfel de funcţii, de contacte nesupravegheate cu străinii şi abia după trecerea unor ani să poată reveni pe astfel de funcţii? O fi Maior om de cuvînt şi mare patriot naţional, dar de ce noi, cei care alcătuim poporul, sîntem supravegheaţi la tot pasul, iar pe el trebuie să-l credem incoruptibil?GEORGE MAIOR

Vedem zilnic că SRI-ul urmăreşte telefoanele politicienilor, înregistrează tot felul de conversaţii ale acestorta şi serveşte DNA-ului o mulţime de informaţii care-i trimit pe mulţi în spatele gratiilor. Numai acest Super-Maior poate să plece în America fără ca măcar Preşedintele să-i spună să mai stea niţel pe aici?! Adică, acum cîteva luni, acelaşi George Maior se da cu tîrtiţa de pămînt, încercînd să introducă Legea Big Brother, prin care voia să ne supravegheze pe toţi, ca nu cumva să devenim terorişti, iar acum chiar el dă fuga în SUA, jurîndu-se că nu-şi va trăda ţara? Cum vine asta? Noi, românii, sîntem suspectaţi in integrum că sîntem posibili terorişti, iar el, pardon!? Şi ar mai fi ceva. S-au terminat diplomaţii din ţara asta, nu mai găsim pe cineva care să se fi şcolit în ceea ce înseamnă să fii ambasador într-o ţară precum SUA? Ce competenţe are acest George Maior, în afară de faptul că a fost tras în politică de către tatăl lui, fost ministru al învăţămîntului şi fost ambasador în Canada în 1997, anul în care se punea la cale exploatarea de la Roşia Montană? Sursa: (Ion Spânu,Cotidianul)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.