DE CE NU SUNTEM UN POPOR VEGETAL…

DE CE NU SUNTEM UN POPOR VEGETAL…

0 90
Oamenii de stiinta de la noi au pus intr-o cusca mai mare cinci maimute, in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. 
Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, sa ia banane, celelalte nu o lasau. Dupa mai multe dusuri cu apa rece, nicio maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor. Atunci, oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta, cu alta, noua.
Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta…mar. Dupa cateva batai incasate, nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita apoi o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru.
Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la bataia administrata novicelui. Un al treilea exemplar a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si, in fine, al cincilea au fost schimbati. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane…
Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce le bateau pe cele care incercau sa se catere pe scara, dupa banane, raspunsul ar fi fost: "Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa, aici…ASA ESTE TRADITIA LA NOI!"
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.