De ce nu sunt crezuți rușii?

De ce nu sunt crezuți rușii?

1 37

E o întrebare pe care o primesc constant: ”dar dacă rușii au dreptate, de ce nu aduc dovezi și le prezintă forurilor internaționale ca să le convingă de dreptatea lor?”
Întrebarea, cu tot dragul, denotă o dimensiune foarte inocentă a gândirii.
Rușii pot strânge câte dovezi pot, cu laboratoare secrete, camere de tortură, materiale de propagandă nazistă folosită de gărzile ucrainene. Pot să facă liste cu copiii ucși de armata ucraineană și neonaziștii ucraineni în ultimii 8 ani, pot obține dovezi despre cum populația ucraineană este victima neonaziștilor, care în unele orașe și sate au preluat controlul în locul statului.
Și?
Cât timp CNN, Fox și BBC nu vor prelua narativul, nu se va întâmpla nimic pentru modificarea perspectivei.
Societatea occidentală (cea românească inclusă) a fost trecută printr-un foarte pervers și eficient proces de dresaj. Aparent s-a lăsat impresia unei pluralități de opinii, dar doar în interiorul grădinii mainstream.
Mai țineți minte în România când o parte din români credeau prostiile Digi24 și o altă parte înghițeau prostiile lui Gâdea, participând pasionați la o așa zisă bătălie ideologică în România?
Acum vedem că pe temele cu adevărat importante: ”integrarea” prin dizolvare în euro-atlantism, imbecilitățile globalizante, etc., nu existau diferențe între Digi și Antena 3.
Vocile care sunt cu adevărat antisistem sunt marginalizate și discreditate pe toate căile. Și sunt împinse în derizoriu.

Apoi e cenzura: tot mai vizibilă acum.
Ca să fii fie și oleacă nuanțat ca jurnalist față de propaganda oficială, riști:
1. conflictul cu patronii,
2 amenzi uriașe de la CNA,
3. ștergerea din online (cum a pățit Sputnikul).
Legat de Sputnik și Russia Today: nu sunt cam ipocriți cei care se întreabă ”de ce rușii nu comunică informații despre partea lor de adevăr?”, când comunicarea cât de cât mainstream rusească a fost practic interzisă?

Dar fenomenul dresajului nu e vizibil doar în contextul acestui al treilea război mondial. Să ne aducem aminte de criza covid și cum am fost tratați cei care puneam niște întrebări de bun-simț, întrebări ce s-au dovedit a fi nu doar legitime, ci au primit, mai toate, confirmări negative.
Dar nu ni se explica că suntem niște prostovani anti-știință, care nu merită băgați în seamă, când spuneam că drepturile și libertățile nu se suspendă de frica unei viroze?
Vai, ce mi se făcea când spuneam că e doar o gripă ce poate da în pneumonie. Când sistemul a transformat-o într-o simplă gripă, în februarie anul acesta, renunțând la restricții oricum tembele, peste o noapte, am fost confirmat. Dar am primit vreo scuză?
Când a apărut rezerva cu privire la vaccinarea, mai ales cu ”arn mesager” și riscurile neverificate, iar eram conspiraționiști și medievali.
Acum, când brusc vaccinații au probleme cu inima cum fac mai mult efort, fac complicații tot mai dubioase, o tăcere s-a lăsat solemn…. ***
Iar o masă importantă din societate, care a mâncat propaganda covid cu polonicul, acum și-a băgat polonicul și în propaganda rusofobă.

Autor: Bogdan Alexandru Duca
Sursa: bogdanduca.org/

NR
*** Vezi aici ultimele recomandari Pfizer legate de vaccin: „Faizăr a cerut statelor să constituie de urgență fonduri naționale de despăgubire a victimelor serului”

COMENTARII

  1. Am vazut ca Digi a fost amendata pentru ca permite canalul NCN. Nu se stie pana cand il va mai difuza.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.