De ce nu se validează alegerile europarlamentare din 26 mai?

De ce nu se validează alegerile europarlamentare din 26 mai?

0 132

Se împlinesc în curând trei săptămâni de la alegerile europene și acestea nu au fost încă validate. Nu mai vorbesc de faptul că rezultatele au fost date și ele cu mare întârziere față de precedentele alegeri. Dar, încet-încet începe să se înfiripe câte un zvon cum că validarea alegerilor de pe 26 mai este, momentan, imposibilă din cauză că nu corespund cifrele. Încep să apară pe ici-pe colo întrebări față de modul în care au fost completate procesele verbale de la secții.

De exemplu, la secția 67 Iași suma voturilor valide și a celor nule este mai mică decât numărul votanților cu 116, exact numărul persoanelor de pe lista specială. La secția 36, la fel: s-au prezentat 610 alegători de pe liste plus 484 pe liste special, dar în urnă s-au găsit doar 606 voturi valide plus 4 nule.
Deci 610 voturi, unde sunt buletinele de vot ale celor de pe lista specială? Ca să fie totul clar, procesul verbal este completat doar la PSD, Alianța 2020, Pro România și UDMR, restul partidelor sunt cu căsuțele necompletate.
La fel, secția 51 Iași; în urne s-au găsit buletine de vot corespunzătoare celor de pe lista electorală permanentă, 73 de alegători prezenți pe listele speciale par să fi dispărut după ce s-au înregistrat la operatorul cu tabletă.

Exemplele, ni se spune, ar putea continua cu tot felul de astfel de așa-zise erori care nu sunt explicate, deocamdată.
Mai este și cealaltă problemă, de logică: ni s-a spus că ar fi 18 milioane de alegători (mai mulți decât în 1990, chiar dacă s-a emigrat în masă), dar în circulație ar fi doar 15 milioane de cărți de identitate, din care ar trebui să mai scădem adolescenții cu vârste între 14 și 18 ani, care nu au drept de vot.

Interesant este că, pe măsură ce apar aceste informații și se prelungește intervalul de timp în care nu se validează alegerile, cei care ar trebui să scormonească, să facă cercetări, să pună presiune, preferă să tacă.

Exact, PSD, cel care ar trebui să se sesizeze și să ceară explicații nu face nimic.

Nu a făcut nici măcar numărătoarea paralelă, așa cum ceruse fostul lider al partidului, Liviu Dragnea. Pare că partidul a fost injectat cu un anestezic extrem de puternic, astfel încât să nu mai reacționeze în nici un fel la stimuli.

În aceste condiții, mai este cineva interesat să se afle ce s-a întâmplat cu cei 1,5 milioane de votanți pe listele suplimentare?!
Sau cum de a luat UDMR atâtea voturi în județe în care nu are istoric?

https://www.desteptarea.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.