De ce nu se face Autostrada Comarnic – Brașov? Pentru că trebuie...

De ce nu se face Autostrada Comarnic – Brașov? Pentru că trebuie terminată Autostrada prezidențială Sibiu – Pitești!!

3 116

La intrebarea pusă de brașoveni, predeleni, prahoveni, bucureșteni, după mai multe tentative de începerea investiției, „De ce nu se face Autostrada Comarnic – Brașov? s-a găsit un răspuns corect. Pentru că trebuie începută și terminată Autostrada prezidențială Sibiu – Pitești!! Nu mai sunt dubii că avem dreptate. A se vedea viteza de lansare a proiectelor, licitațiilor și mai ales ordinul de începere a lucrărilor.
Luni, după cum anunță Ministrul Transporturilor s-a semnat Ordinul de începere a lucrărilor pentru Lotul 1 al secțiunii 1 Sibiu – Boița (13,2 km) din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești. Durata execuției lucrărilor este de 36 de luni. Vezi mai jos o hartă detaliată a primului segment al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești care va fi construit.

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL.

Potrivit prevederilor contractului a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.
”Menținerea șantierelor deschise și accelerarea proiectelor majore de infrastructură sunt primordiale în această perioadă. Prin ordinul de începerea a lucrărilor se garantează continuarea acestui obiectiv atât de important pentru infrastructura rutieră din România.
Putem spune cu certitudine că au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești. Obiectivul este vital pentru economia României, pentru dezvoltarea agenților economici din zonă, dar și prin atragerea de noi investiții. Proiectele pe care le așteaptă românii și pe care le-am asumat prin Programul de Guvernare sunt prioritatea zero a mandatului meu”
, a spus ministrul Lucian Bode.

HARTĂ – Secțiunea 1 Sibiu – Boița

În timp ce Lotul 1 e gata pentru construcție, pe Lotul 5 (Pitești – Curtea de Argeș, 30,3 km) licitația lansată încă din iulie 2017 nu este finalizată nici până acum.
Între timp, însă, Compania de Drumuri plănuiește să scoată la licitație pentru proiectare și execuție o mare parte din secțiunile montane din autostrada A1 Sibiu – Pitești, practic zonele cele mai grele, cu toate că vechile studii nu au fost refăcute, iar forajele geotehnice cerute de experții europeni lipsesc aproape cu desăvârșire.
CNAIR susține însă că are o analiză nouă realizată de BEI, care îi sprijină, dar noi informații indică de fapt că aceasta a vizat doar tunelurile, nu întregul traseu. În schimb, experții critică lipsa forajelor geotehnice, iar într-un caz chiar discrepanța majoră între un foraj vechi și unul realizat recent în același punct. Așa e când te grăbești să execuți ordinele de la Cotroceni.

COMENTARII

  1. Susțineți că Sibiul o să dea iară’un președinte sau o doamnă președinte?

  2. Asa este Baselu un TURNATOR. A mutat culoarul IV de transport rutier. Asa a vrut muschiul lui. Securisto-comunisti au urat si dusmanit Brasovul. Niste nenorociti.

  3. Toata mizeria se trage de la Basescu. Acest nenorocit, cand era ministru la Transporturi, a mutat pe Valea Oltului Culoarul 4 european. Tradatorul Basescu nu ar mai trebui primit la Brasov.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.