DE CE NU-L IUBESTE Cel de Sus pe REMUS CERNEA?

DE CE NU-L IUBESTE Cel de Sus pe REMUS CERNEA?

0 495
Mitropolitul Banatului, carturarul patriot Ioan Selejan, a anunţat, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice de modificare a Constituţiei, în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat şi femeie. El a reamintit că „parteneriatele sociale sau de convieţuire între persoane de acelasi sex nu pot fi asimilate familiei tradiţionale şi orice atentat la identitatea tradiţională a acesteia constituie o inovaţie artificială care nu poate purta numele realităţii naturale de care se îndepărtează”.
Aceasta atitudine clara a inaltului ierarh al Banatului, exprima viziunea profund responsabila a BOR si a celui de al saselea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, ce se întemeiază pe conștiința că Biserica și credința reprezintă un factor esențial al identității spirituale a individului și a societății romanesti. Întărirea și dezvoltarea Bisericii înseamnă si consolidarea familiei, in cadrul identității religioase și a conștiinței de sine a poporului.sfnicolae iarna
Din foarte onoranta postura de profesor, teolog stralucit, autor de carti importante in Ortodoxie, PF Daniel Ciobotea subliniaza cu maxima raspundere  că in aceste vremuri fragile cand intreaga Lume este tulburata, inclusiv si familia se găseşte într-o situaţie  dificilă, deoarece modelul însuşi al familiei tradiţionale este considerat de unii ca fiind învechit sau perimat. Totodată, El, Patriarhul carturar Daniel, spune că familia trebuie să facă faţă astăzi multiplelor provocări şi crize din societatea contemporană: criza economică (sărăcie, şomaj, nesiguranţa zilei de mâine, emigraţia ş.a.), criza morală (libertinajul, avortul, divorţul, abandonarea copiilor, violenţa domestică, delicvenţa juvenilă, traficul de fiinţe umane ş.a.), şi criza spirituală (sectarismul, fanatismul, prozelitismul religios ş.a.)
„Când Dumnezeu a făcut lumea, coroana creaţiei Sale a fost familia: bărbatul şi femeia, care au primit binecuvântarea de a creşte, a se înmulţi şi a stăpâni pământul. Deşi a trecut prin multe încercări şi pericole abătute asupra societăţii umane, totuşi familia a fost instituţia cea mai stabilă a umanităţii, asigurând continuitatea acesteia în istorie. De aceea, trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională, universală şi de a rezista în faţa unor „modele” noi de familie, care consideră că uniunea firească bărbat-femeie ar fi doar un model printre altele”, spune cu ingrijorare Patriarhul.
„Prin urmare, diluarea valorilor familiale tradiţionale sau înlăturarea diferenţelor între această familie şi alte tipuri de uniuni, în numele drepturilor omului şi al unei false egalităţi, subminează familia naturală ca temelie a societăţii umane. BOR siglaDe aceea, familia tradiţională are dreptul şi datoria de a-şi proteja propria identitate, demnitate şi continuitate”, a subliniat cu apasare  PF Daniel.

Mai mulţi preoţi din Banat, din Oltenia, din judeţele Tarii de Sus, a Bucuvinei si Sucevei precum si din Mitropolia Clujului,Feleacului si Satmarului le-au cerut enoriaşilor, după ce au sfinţit casele de Bobotează, să semneze pentru modificarea Constituţiei, astfel încât să fie permise doar căsătoriile între bărbat şi femeie. Iniţiativa este susţinută de mai multe ONG-uri din Coaliţia pentru Familie: Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie„, Asociaţia „Alianţa Familiilor din România”, Asociaţia Familiilor Catolice din România „Vladimir Ghika”, Asociaţia Pro Vita – filiala Bucureşti, Asociaţia „Familia Tradiţională” dar si Asociatiunea civica  „Pro Marzescu” din Bucuresti si Brasov ,” Asociatia pentru Credinta Crestina”din Sibiu” etc.ADAM & EVA BEZ

În replică Asociaţia MozaiQ, care pledează, ca Râia de sub coada caprei, pentru „respectarea drepturilor minorităţilor sexuale‘(?!), a condamnat o presupusa implicare a Bisericii Ortodoxe Române „în chestiuni ce ţin de organizarea laică a statului român” şi a arătat că această încercare de modificare a Constituţiei nu ar crea noi drepturi pentru cetăţeni, ci, dimpotrivă, le-ar restrânge(!?), fiind „bazată”,auziti obraznicie, „pe ignoranţă, prejudecăţi şi excludere”. Va dati seama cata lipsa de cuviinta?
Am aflat chiar ca acesti neimpliniti ar intentziona sa pretinda ca ,alaturi de Religie, sa se introduca in scoli si predarea notiunilor de baza ale drepurilor minoritatilor sexuale.
Ca si când atunci, …in Rai, la inceputul Lumii, Cel de Sus nu i-a creat mai intai pe Adam si Eva, ci pe Adam si Remus Cernea ! (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.