De ce memorandum?

De ce memorandum?

0 99

O explicatie superficiala ar fi aceea ca unii tin mortis sa se bage in seama, sa se simta importanti. Iata ce betie de cuvinte; memorandum, parafare, acreditare sau ?participarea exceptionala a excelentei sale…, a asistat ministru cutare si ministru cutarescu si de ce nu, cadru solemn, in prezenta reprezentantul Casei Regale, secretarul general al Guvernului, etc. etc.


Sigur stranepotul lui Moromete a cazut pe spate „ba ce oameni, ce facura ba astia”?


La o privire mai atenta faci primul pas, deschizi DEX –ul si iata ce citesti.


Memorandum: Document diplomatic cuprinzand expunera faptelor sau argumentelor juridice care privesc relatiile dintre state si formeaza sau vor forma obiectul unor tratative.


Care state? Statul degeaba si statul la taifas pe banii contribuabililor.


Dupa ce-ti revii din uimire daca esti foarte intelegator, admiti ca termenul s-a folosit prin extensie fiind vorba de o intelegere intre statul roman si CASA REGALA.


De ce totusi memorandum?


O privire atent? ofera un prim raspuns: nu din motive de suma! ?Retrocedari sau despagubiri chiar in sume mai mari, s-au facut prin hotarari judecatoaresti sau prin decizii administrative.


Asadar sa fi vrut Guvernul Romaniei sa spele rufele familiei regale eliminand de la restituire mostenitorul celuilalt fiu al lui Carol al II-lea?


Paul de Romania nepotul de fiu al regelui Carol al II-lea este in proces cu Casa Regala.


Cu jum?tate de gura se spune ca restituirea s-a facut nu in baza Legii 112/1996, nici a Legii 10 /2000 ci in baza unei legi speciale! Poate de aici solutia „memorandumului”.


In aceste conditii sa intelegem ca, Guvernul Romaniei din 2007 a hotarat sa cedeze regelui Mihai, bunurile pe care statul roman le-a pus la dispozitia Casei Regale pentru ca unica preocupare a Casei regale sa fie buna guvernare a Romaniei?


Sa intelegem ca Guvernul Romaniei a stabilit ca este nerelevant faptul ca astazi Casa Regala nu mai este implicata in guvernarea tarii si si-a permis sa fie culant cu regele Mihai si urmasii lui?


Sa intelegem ca Guvernul Romaniei a cantarit bine averea Casei Regale si a determinat ca intre marile fapte de coruptie de care este legata si familia regala in mod deosebit Carol al II-lea, si bunurile dobandite de la instaurare pana la abdicarea regelui Mihai nu exista nici-o legatura?


A stabilit Guvernul Romaniei c? regele Carol al II-lea ocupa neoficial, locul intai in topul celor mai bogati romani doar pe baza veniturilor obtinute de Casa Regala?


A elucidat Guvernul Romaniei urata poveste a abdicarii regelui Mihai, a bunurilor primite, dar a tablourilor?


Va limpezi oare Guvernul Romaniei cat decat aceasta poveste?


?


Ion Ghe. Cumpana


?


????????


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.