De ce la Brasov?

De ce la Brasov?

0 93

Pentru ca sa nu o ia pe cocoasa – inca nu la propriu – de la bucuresteni. Pentru ca sa nu fie huiduit de adversarii politici, destui prin Capitala, si chiar de admiratorii de pana mai ieri
Nu ca l-ar fi dus mintea pe Basescu insusi, dar asa i-au zis insistent serviciile secrete, care l-au sfatuit pe presedinte sa o taie din Bucale in aceste zile de dezmat culinar si bahic. Nu de alta, dar poate bucurestenii s-au saturat de trait bine pe stil vechi si vor calendar nou, cu sperante prin buzunare. Se zice ca ostilitatea bucuresteana este in continua crestere, ca un aluat facut din faina buna si pus la crescut in conditii favorbile, prosopul fenomenelor prezidentiale pus pe deasupra accelerand posibilitatea exploziei.
De aceea serviciile secrete – stiu alea ce stiu! – l-au impins pe matelot mai la deal, in locuri aglomerate, unde tot raufacatorul isi afla adapost, mai ales cand gaseste tovarasi de drum si fapte. Si cum un asemenea loc a fost Brasovul, cu Poiana sa, hop si Marele Tata Alb la vanatoare de bizoni si la comercializarea pieii ursului din padure. Chestia asta ne-a soptit-o Ochi de Soim, un lancier anonim din preajma Capeteniei, care a mai soptit ca ostilitatea celor din Capitala se datoreaza mai ales acceptarii trocului cu arme „intelectuale” intre doua triburi dusmane.
Si uite cum a ajuns sa cuvanteze Basescu in Piata Sfatului din Brasov, unde, cu de la sine putere, a schimbat chiar mersul Universului, declarand sosirea noului an cu un minut mai devreme decat timpul astronomic, incurajat de prezenta, in stanga sa, a unui plaies moldovean, capabil de orice manareala, de cand a trecut Carpatii si si-a pus de-o pestera de cinci stalagmite la Brasov.
Aceasta intamplare mi-a adus aminte de un alt Escu dornic de bai de multime, si ai carui bodyguarzi incepusera si ei sa scape bucatele din Balada Adevarului cand se faceau ca maraie la multime. Si acel Escu dadea ceasul dupa cum ii traznea capul unei Elene, drept care a plecat intr-un zbor fara sfarsit, cu ea cu tot, fitilul aprinzandu-se tot la Brasov.
Sa fie oare premonitie?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.