De ce este ingrijorata posibila prima femeie, presedinte a SUA?

De ce este ingrijorata posibila prima femeie, presedinte a SUA?

0 446

O întâlnire privată între fostul preşedinte american Bill Clinton şi ministrul justiţiei Loretta Lynch a provocat temeri legate de un posibil conflict de interese întrucât Hillary Clinton, soţia fostului lider la Casa Albă, face obiectul unei anchete federale, relatează vineri Xinhua.
Intâlnirea de 30 de minute a avut loc la aeroportul internaţional din Phoenix (statul Arizona) şi a fost descrisă de Lynch drept ”în primul rând una de socializare”…

Totuşi, până acum asigurările date de Loretta Lynch nu au reuşit să risipească temerile exprimate de criticii lui Clinton cu privire la un potenţial conflict de interese în ancheta federală care o vizează pe actuala candidată democrată la alegerile prezidenţiale. ”În lumina unui evident conflict de interese, i-am cerut în mod repetat ministrului justiţiei Lynch să desemneze un consilier special pentru a se asigura că ancheta este cât mai îndepărtată posibil de politică”, a anunţat senatorul republican John Cornyn, într-o declaraţie dată joi publicităţii.

Printre altele, o parte din corespondenţa transmisă prin e-mailul privat al lui Hillary Clinton se referă la Libia şi mai ales la atentatul islamist împotriva consulatului american din Benghazi din 11 septembrie 2012, în care şi-au pierdut viaţa ambasadorul Christopher Stevens şi alţi trei agenţi americani.
Administraţia democrată şi Hillary Clinton au fost acuzate de către republicanii din Congres că încearcă să disimuleze o parte din faptele despre acest atac.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.