De ce Elvetia nu este atacata niciodata, desi nu face parte din...

De ce Elvetia nu este atacata niciodata, desi nu face parte din nici o aliantza militara!

0 124
In ELVETIA orice bărbat elvețian este obligat să facă armata.
Aceasta durează doar 3 luni, însă acest timp este suficient pentru a transforma un tânăr petrecăreț într-un bărbat responsabil.
După aceasta tânărul: primește o armă, o conservă și uniformă militară, pe care acesta le i-a acasă. Periodic bărbații elvețieni sunt rechemați în armată, pentru a nu uita cunoștințele și abilitățile militare   cumulate. Până la 32 de ani un bărbat elvețian este rechemat în armată de 7 ori, unde trebuie să stea câte 3 săptămâni…minim!
În următorii 10 ani el va mai fi rechemat încă de 3 ori pentru cate 2 săptămâni, iar încă peste 10 –
inca o dată pentru 2 săptămâni. Când elvețianul împlinește 51 de ani, el este eliberat oficial de serviciul militar…pe timp de pace și este obligat să întoarcă statului arma și uniforma. La fel și conserva…
Nimeni nu poate refuza serviciul militar, nici măcar milionarii și bancherii… De fapt, armata este o bună ocazie de a-ți face cunoștințe noi și utile.
Deși are doar 300 km în lungime, Elveția are un buget militar de 7.5 miliarde de dolari! Ea dispune de 800 de tancuri și blindate și de 350 avioane militare!
Populația civilă este înarmată până în dinți. Astfel, s-a calculat că elvețienii dețin absolut legal acasă la ei 1.5 milioane de semi-automate și 2 milioane de pistoale.
În Elveția numărul poligoanelor de tir este egal cu numărul cafenelelor…
Nota
În foto, o imagine dintr-o aplicație în care Elvetia a simulat un atac militar venit din partea Frantei!!!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.