DE CE AU OCHELARI DE CAL, LIDERII MAGHIARI?

DE CE AU OCHELARI DE CAL, LIDERII MAGHIARI?

0 573
Pe 17 aprilie a.c. va incepe Congresul UDMR. Si va tine 2 zile… Sau cel putin asa vrea ramura „antiudemerista” din ...udmr, condusa de cel care ar vrea sa-i ia locul lui Kelemen Hunor, CA SA AIBA TIMP DE „CULISE” …Adica asa vrea gasca secuiasca, condusa de primarul din Sf.Gheorghe, ARPAD ANTAL.
La ordinea de zi noi le propunem sa dezbata si urmatorul aspect:  In vreme ce in judetele din Romania unde conducerile iredentiste  locale si judetene au facut tot posibilul sa „axfixieze”orice ziar sau post de radio in limba romana, un comunicat oficial ne demonstraza ca si in Ungaria, democratia trambitzata la „curtile Europei” a facut ca dupa incheierea razboiului (cand in Ungaria inca vietuiau 240-250.000 de romani), numarul acestora a scazut pana in 2008 de …10 ori!! 
Si la fel numarul de ziare, reviste, posturi de radio, ori macar emisiuni il limba romana, din tara vecina !! Care este situatia la noi? De la începutul anului, „Maghiara de pe unu” (TVR 1), emisiunea ce prezintă evenimente sociale, politice, culturale și reportaje din viaţa comunităţii maghiare din România, a avut o audiență medie de 68.570 de telespectatori pe minut, la nivel național. Aproape 30% dintre aceștia au vârste de peste 65 de ani.
 
Emisiunea în limba maghiară de pe TVR 1, „Maghiara de pe unu”, cum ii spun maghiarii din Romania, de mare traditie, este difuzată de două ori pe săptămână (luni și marți, după-amiaza).
În intervalul 1 ianuarie – 25 februarie 2014, cele 15 ediții ale programului au fost urmărite în medie de 68.470 de telespectatori (0,35% rating național).
O treime din telespectatori a fost formată din persoane cu vârste de peste 65 de ani. Grupa de vârstă 35 – 44 de ani a avut o pondere de 21% din totalul privitorilor, fiind cea de-a doua în profilul telespectatorilor. Grupa de vârstă 45 – 54 de ani a avut o cotă de 15,7%.
Tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani au fost în proporție de 6,1%.
Telespectatorii cu studii superioare au avut o pondere de 7,4%, în timp ce personele cu studii medii au fost în proporție de 52%. Bărbații au fost mai intersați de această emisiune decât femeile: 51,7%, respectiv 48,3%.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.