De ce, adică, Othello să fie doar negru?

De ce, adică, Othello să fie doar negru?

0 83

Standardele marxiste de astăzi fac ca multe dintre capodoperele Hollywoodului să devină indezirabile, vedetele care au făcut istoria Celei de-a Șaptea Arte sunt puse la index de noii ”Gardieni ai Gândirii”… corect politic !! De ce adica numai Othello sa fie negru si Iago, personajul malefic, sa fie Alb?

Ofensiva demolatoare a Corectiudinii Politice este vizibilă la o simplă trecere în revistă a spectacolelor -premiera recente din Statele Unite. „Avengers: Endgame”, care a avut premiera pe 22 aprilie, este un film cu super-eroi, super-buget și super-distribuție în care, hodoronc-tronc, apare trecator si un personaj secundar, gay…Corect? Desigur…

În „Long Shot”, cu premiera pe 3 mai, este o comedie romantică în care eroul principal, găsește de cuviință să-și ceară scuze, hodoronc-tronc, de la un… japonez oarecare pentru bombele atomice aruncate la Hiroshima și Nagasaki. Într-o altă scenă, O’Shea Jackson, prietenul de culoare din film al lui Rogen, îi spune acestuia: „Tu ești alb. Nu trebuie să-ți faci griji în lumea asta.” Sunt doar două exemple dintr-un film integral … „corect politic”.

„The Hustle”, cu premiera pe 10 mai, este un remake după spumoasa comedie „Dirty Rotten Scoundrels” din 1988 (în România a avut numele „Ticăloșii”), cu celebrii Steve Martin, Michael Caine și Glenne Headly. În noua producție, însă, rolurile principale ale celor doi escroci de talie internațională revin … unor femei. Asa e corect politic!
La Hollywood sunt la modă remake-urile în care femeile … iau locul bărbaților, într-o ofensivă anti-patriarhat. Dacă locul albilor este luat de negri, pelicula este cu atât mai apreciată de gardienii Corectitudinii Politice… globaliste!

„Ce-și doresc bărbații”, cu premiera pe 8 februarie, a fost un remake după comedia „Ce-și doresc femeile”. Rolul fermecatorului Mel Gibson este preluat în noua producție de … actrița de culoare Taraji P. Henderson, iar cel al lui Helen Hunt de actorul de culoare Tracy Morgan. Anul trecut, „Black Panther” a fost primul film cu o super-eroină de culoare… Așa se ciopârțește si istoria …in anumite filmele …unde „chestia”cu Corectitudinea Politică este un Pat al lui Procust de care nu scapă nici filmele emblema sau starurile clasice ale Hollywood-ului.

Acum câteva luni, John Wayne, răposat cu 40 de ani în urmă, a fost supus de curand unei „execuții mediatice” pentru un interviu apărut in Playboy, în 1971… și considerat, dupa aproape 50 de ani drept… rasist și homofob. Au existat voci care au cerut chiar demolarea statuii sale de pe aeroportul din Orange County. În paranteză fie spus, efectul campaniei a fost invers: interviul a devenit viral pe internet.

Adevarat, Kate Smith a fost o actriță de film minoră, însă o uriașă cântăreață. Dar „dezgroparea” din arhivele sonore a două melodii înregistrate în anii 1930, considerate rasiste, a determinat două celebre echipe – New York Yankees (baseball) și Philadelphia Flyers (hochei pe gheață) – să renunțe la interpretarea considerată emblematică în sportul american a imnului „God Bless America” de către Kate Smith, altfel cand era in viaîa, o ființa admirabila, dar… moartă în 1986.

Si Molly Ringwald a devenit celebră mai ales pentru rolurile pe care i le-a oferit regizorul John Hughes în filmele sale. Drept … „mulțumire”, la un deceniu de la moartea acestuia, actrița intrata intr-un con de umbra, a găsit de cuviință să-i reproșeze regizorului, …răposat acum zece ani, că filmele sale din anii 1980 nu sunt suficient de „vigilente” („woke”) față de „sexism”… pentru era „Me Too” de azi. La fel si un alt clasic al comediei, precum „Blazing Saddles”, producția din 1974, al lui Mel Brooks, dupa noile „criterii politicall-corect a devenit o… capodoperă a incorectitudinii politice, rasism și sexism.

A vorbi politic corect înseamnă, în fond, a nu vorbi despre handicapaţi, ci despre persoane cu dizabilităţi, a nu folosi cuvinte ca jidan, bozgor, ţigan sau neamţ, în loc de evreu, maghiar, rom sau german… De acord!
Dar enormitatea de a interzice… în luari de cuvant  „adresarea”… doar românilor sau moldovenilor – precum o fac uneori politicienii (!?) – ci şi… româncelor şi moldovencelor; adica un fel de „Stimati tovarasi si tovarase!” (!?)… Politic correct înseamnă, deci, şi respect faţă … de tovarasele de sexul feminin! Dar mai „politic correct” n-ar si fi interzicerea ferma a bordelurilor si a prostitutiei, a exploatarii sexuale, in general?
Sau dimpotriva, sa militam pentru deschiderea unor Case de toleranță si 
pentru… bărbati. Macar, asa de-o curiozitate… plus – respectarea egalitatii in drepturi a… sexelor. Si astfel, nu li se vor mai spune nici anumitor politicieni, ca sunt niste… curve!!

Desigur e recomandabila renunţarea la eterna masculinizare a unor profesii sau titulaturi (ca de pildă, cea de doctor, inginer, filolog sau profesor). Mai ales pentru nou aparuta dreapta ultraconservatoare,
permanent si excesiv-moralizatoare, ori virulentza respingerii limbajului politic …incorect, a devenit o adevărată obsesie.
Ca argumente de refuz al impunerii agresive a unui obsedant limbaj  politic corect se invocă si deloc exagerat, faptul că este vorba despre o interdicţie de a vorbi şi gîndi într-un anumit fel, că ar fi o formă de cenzură şi, ca atare, o îngrădire a libertăţii de exprimare. 
Cu alte cuvinte, „spălarea creerului printr-un limbaj impus artificial” ar avea un efect exact invers si profund negativ cand se ajunge la …refacerea-uneori dupa decenii!-a unor capodopere artistice !! Pai asta nu echivaleaza  cu „o autentica „spălare a creierului”? Eu zic ca a venit timpul sa-l „adaptam” și pe Sakespeare la cerintele politice actuale…
De ce adica Othelo sa fie doar negru, dle Soros? (n.nde la lume adunate!)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.