De azi, la Tractorul e pustiu

De azi, la Tractorul e pustiu

0 164

De luni, lichidatorul societatii Tractorul, Casa de Insolventa Transilvania SPRL Cluj-Napoca, a inceput primele actiuni de lichidare a uzinei. Toate documentele au fost predate lichidatorului de catre ultimii 240 de angajati ai societatii, pentru care luni a fost ultima zi de lucru. Conducerea societatii, contabilitatea, precum si staff-ul tehnic al fabricii vor parasi, marti, uzina definitiv si isi vor depune dosarele de somaj si remuneratii compensatorii.


Lichidatorul va trece la vinzarea bunurilor fabricii, la recuperarea creantelor societatii comerciale si la vinzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a societatii brasovene. Valoarea preliminata a activelor imobilizate ale Tractorul se ridica, la 31 decembrie 2006, la 156,59 milioane lei, iar valoarea preliminata a datoriilor totale este de 793,76 milioane lei.


?


Acest final al uzinei brasovene este consecinta hotararii pe care AGA de la Tractorul Brasov a luatoo in 23 februarie: lichidarea voluntara a societatii, disponibilizarea intregului personal, in doua etape, in decurs de o luna. Salariatii Tractorul urmeaza sa fie disponibilizati in doua etape: 1.800 de salariati, in prima faza, iar, ulterior, in alte 30 de zile, restul de 123 angajati.


Disponibilizatii vor intra in plata ajutorului de somaj dupa 15 iunie, potrivit directorului AJOFM Brasov, Anca Finichiu.


Toti angajatii disponibilizati au primit la plecarea din societate doua plati compensatorii reprezentand cuantumul salariului mediu net pe societate, adica circa 1.900 de lei de persoana. Cuantumul platilor compensatorii nu a fost stabilit inca, dar se pare ca va fi mai mare decat cel pe care l-au primit persoanele disponibilizate la sfarsitul anului trecut de la cele doua societati, care a fost cuprins intre 458 de lei si 826 de lei, in functie devechimea si salariul fiecaruia.


?


Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).


Potrivit presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, printre investitorii interesati sa cumpere activele Tractorul se regasesc compania indiana Mahindra&Mahindra, Gigi Becali, fratii Paunescu si Atlassib, companie condusa de omul de afaceri Ilie Carabulea.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.