DE 95 DE ANI ACEEASI OBSESIE: TRANSILVANIA !!

DE 95 DE ANI ACEEASI OBSESIE: TRANSILVANIA !!

0 730

Observam, deloc surprinsi, faptul ca sunt inca ardeleni ce se alătură curentului promovat de slujbasii Budapestei in frunte cu Sabin Gherman – Rostogan si alte caricaturi care militează pentru autonomia Transilvaniei, a Banatului, a Moldovei și chiar a Țării Românești. Pornită din Ardeal, această propaganda pentru autonomia regiunilor istorice,prin dezmembrarea Romaniei, pare foarte bine pusă la punct. Nu cred că totul e întâmplător.UDMR,jucandu-si „cartea”cu diabolica perseverenta,folosid aceeasi tactica ticaloasa,preluata acum de presedintele Johannis: „PAS cu PAS!”
Cine și de ce vrea autonomie?Timp de 25 de ani în România o singură comunitate a clamat autonomia: maghiarii. Mai întâi au folosit termenul de ”autonomie culturală” după care, treptat și bine calculat, liderii comunității maghiare din România, de la popa Tokes la UDMR, și-au dat arama pe față și au spus-o pe cea dreaptă: comunitatea maghiară din România nu se poate dezvolta fără o autonomie teritorială pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc (adică vor un ghetou etnic în care ei să fie stăpâni). Iar de mai mulți ani propaganda maghiară, bine finanțată de la Budapesta și chiar și de la București, defilează cu teoria obținerii autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc fără de care comunitatea maghiară din România ar dispărea (o minciună repetată de suficiente ori tindă să fie catalogată drept adevăr).
Unele cercuri ale propagandei maghiare, în special extremiștii radicali grupați în jurul lui Laszlo Tokes, a PCM-ului sau și a organizațiilor neo-fasciste maghiare, au început deja să plusesze si sa vorbească de autonomia teritorială a Transilvaniei. Ceea ce personal știam de foare mult timp, și anume că așa-zisul ținut secuiesc este doar un punct de plecare către punctul terminus,visul autonomiei Transilvaniei, Și nici aceasta nu e punctul terminus. Șe țintește mult mai sus, la alipirea Transilvaniei la Ungaria…
Pentru a da consitență mișcării pentru autonomia Transilvaniei propaganda revizionistă maghiară are nevoie de celelalte comunități din Transilvania, de români, de șași, evrei, romi, secui, pentru a masca astfel bătălia pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria cu bătălia pentru o Transilvanie a tuturor comunităților care trăiesc aici, o strategie mult mai digerabilă pentru vestul civilizat care s-ar putea întreba ce anume se petrece în Transilvania. Astfel, propaganda e acoperită: nu e alipirea Transilvaniei la Ungaria, e lupta pentru o Transilvanie propsperă, fără ingerința miticilor de la București.http://www.dantanasa.ro/wp-content/uploads/2015/02/mircea-daian-sabin-gherman-steag-transilvania.jpg
Sloganul este absolut pervers:Ardelenii sunt făcuți din alt material, nu sunt nici măcar… români,sunt ardeleni și ca atare de ce să fie guvernați de români. Propaganda antiromaneasca sustinuta de Postul tv al semidoctului SABI GHERMAN vorbește despre superioritatea intelectuală a ardelenilor și despre bogăția culturală a Transilvaniei , ca bază a unei autonomii a Transilvaniei.Bineînțeles, slavă Domnului în România libertatea de expresie este garantată. Și slavă Domnului sunt în totalitate pentru libertatea de expresie. Din păcate însă aici avem de-a face cu manipulări grosolane ale istoriei care se pliază perfect peste ignoranța celor care apleacă urechea la această propagandă din neștire sau prostie sau ticăloșie. Sau poate toate la un loc.

Nota
In foto, cel mic, chel si cocosat este chiar Sabin Gherman

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.