De 1 Mai, politia ecologica se va afla pe Valea Prahovei

De 1 Mai, politia ecologica se va afla pe Valea Prahovei

0 157

Daca va pregatiti, astazi, sa iesiti la iarba verde cu ocazia zilei de 1 mai, trebuie sa stiti ca va trebui sa strangeti gunoaiele care se aduna in urma distractiei dumneavoastra.
O suta de voluntari din tara, alaturi de reprezentanti ai Jandarmeriei Romane si ai Romsilva, vor patrula de vineri pana duminica in Busteni si Sinaia, ca sa atentioneze cetatenii sa nu lase gunoaie in paduri sau arii protejate, a declarat presedintele EcoAssist, Liana Buzea.
“Jandarmii si padurarii vor putea aplica amenzi, intre 60 lei si 80 lei pentru depozitarea incorecta a deseurilor si intre 120 lei si 200 lei pentru aprinderea focului in padure, conform legii 31/2000″, a mai spus oficialul Asociatiei EcoAssist. Ea a adaugat ca “romanii vor trebui sa inteleaga ca nu este nimeni obligat sa stranga mizeria dupa ei – nici autoritatile, nici ONG-urile”.
“De asemenea, trebuie inteles faptul ca nu pot fi amplasate cosuri de gunoi in padure sau pe munte. Aceste zone nu sunt strazi publice, ci sunt arii naturale, iar fiecare persoana are obligatia sa isi pastreze propriul gunoi asupra sa”, a atras Liana Buzea atentia.
In plus, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Jandarmeria Romana si Asociatia EcoAssist vor organiza, azi, patrule verzi la nivel national, in scopul responsabilizarii persoanelor care lasa gunoaie in paduri, arii protejate sau pe plaje.
Directia Apele Romane Dobrogea Litoral va avea echipe care vor strabate litoralul pentru a se asigura ca turistii pastreaza curatenia si nu intra cu masinile pe plaja, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al institutiei, Catalin Anton.
“Nu ne temem de focuri pe plaja, deoarece am vazut ca turistii au inteles ca nu au voie sa aprinda focul acolo. Ne intereseaza sa nu intre cu vehicule pe plaja si sa nu faca multa mizerie. Noi vom dota plajele cu cosuri de gunoi si tot ce este necesar”, a spus Anton.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.