De 1 Mai, aglomeratie la frontiere si pe litoral

De 1 Mai, aglomeratie la frontiere si pe litoral

0 136

In strainatate sau in tara, la munte sau pe litoral, romanii au profitat din plin de mini-vacanta pe care statul le-a facut-o cadou in acest an. In perioada 27 aprilie-1 mai, prin punctele de trecere de la frontiera interna 250.000 de romani au trecut granita, din care 178.000 de romani pe la granita cu Ungaria si Bulgaria. Dintre acestia din urma, 70.000 pe sensul de intrare, iar 108.000 pe sensul de iesire din tara. Nici strainii nu au neglijat Romania in aceasta perioada. Peste 150 de mii de straini au tranzitat granitele romane.


Astfel, in perioada 27 aprilie-1 mai, s-a inregistrat o crestere a traficului transfortalier cu aproximativ 25% fata de perioada similara a anului trecut. Principiul european ”one stop control”, aplicat pe frontierele interne ale Uniunii Europene, si-a dovedit, din plin, avantajele: eficienta sporita a actului de control, utilizarea numarului maxim de artere de control, reducerea timpilor de asteptare cu peste 70% si fluidizarea traficului in punctul de trecere a frontierei.


?


Alti circa 20.000 de romani si-au petrecut mini-vacanta de 1 Mai pe Litoral, platind pentru pachetele turistice si alte servicii circa 1,5 milioane euro, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).


Potrivit datelor ANAT, circa 9.000 de turisti au ales statiunea Mamaia, iar alti circa 4.000 de turisti, in marea lor majoritate tineri, au petrecut ziua de 1 Mai la Vama Veche.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.