David Popovici a revenit acasă; urmează europenele de juniori, la Otopeni

David Popovici a revenit acasă; urmează europenele de juniori, la Otopeni

0 61

David Popovici a revenit în ţară după performanţele fabuloase reuşite la Campionatul Mondial de Nataţie. Cu aceeaşi cursă a ajuns acasă şi Robert Glinţă, finalist în probele de 100 şi 50 de metri spate. Cei doi au fost întâmpinați cu multe aplauze și flori, printre grupul care i-au așteptat fiind și ministrul Novak. Ceremonia întâmpinării a fost organizată în salonul oficial al Aeroportului Henry Coandă. Pentru performanțele sale remarcabile, David Popovici a primit din partea Guvernului României un premiu de 200 de mii de euro.
David Popovici: „Urmează mai multe competiții mari, dar eu cred că europenele de juniori sunt cele mai interesante și abia aștept să concurez și să văd cum e să concurez la mine acasă și tribuna să fie cât mai gălăcioasă. Așa cum a fost pentru înotătorii maghiari la Mondialele de la Budapesta. Mai urmează multe competiții, însă cred că Europenele de la juniori cred că o să fie cele mai special. Vreau să îmi reprezint în continuare cu mândrie țara. Abia aștept să văd cum am reușit să schimb lucrurile în România și ce impact va avea acest val pe termen lung. E unul dintre obiectivele mele personale. Eu am filosofia de a mă îndrepta cât mai mult către perfecțiune. Când încerci să fii cel mai bun chiar vei reuși să fii. Asta e ținta mea și cred că și o rețetă pentru o viața fericită. Mă simt mândru că am reușit să ajung la același nivel, pentru că Ungaria e o forță în înot. Mi-ar plăcea să fim în fața absolut tuturor. Mai sunt multe probe și nu m-am gândit încă unde voi concura .
David Popovici visează departe: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!”
,,Am vrut să devin cel mai bun din lume. Cel mai mare vis al meu să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă super, dacă se poate în toate și mai bine. Un alt vis al meu e să inspir cât mai multă lume și să trăiască cu mine această bucurie. Mi-ar plăcea să văd cât mai mulți copii și oameni înotând. E o relație specială pe care o avem cu apa. Înotul e un sport minunat pentru inimă, pentru mușchi, pentru corp. Mi-aș dori să văd că toate bazinele aflate în paragină vor fi renovate. Nu știu cât poate dura cariera mea. Sunt înotători care au devenit campion mondiali și la 15-16 ani. Dacă îți place acest sport poți să o faci la orice vârstă. Într-un sport atât de singuratic și individual e extrem de importantă chimia cu cei cu care lucrezi și e cel mai important criteriu. E un lucru frumos să ai idoli care să te inspire cum cred că o fac și eu cu mulți copii acum. Îmi aduc aminte în 2016 l-am întâlnit prima oară pe Robert Glință și îmi era rușine să fac poză cu el. M-au împins părinții de la spate. Mi-a spus că a fost primul autograf pe care l-a dat și îl mai am și acum”, a mai spus D
avid Popovici.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.