Datoriile spitalelor = 170 de milioane de euro

Datoriile spitalelor = 170 de milioane de euro

0 263

Datoriile spitalelor se ridica la cifra de 170 de milioane de euro, bani care vor fi platiti prin rectificarea bugetara, probabil in luna august, de catre guvern, a declarat intr-o conferinta de presa, ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Ministrul a aratat ca unele datorii sunt vechi de cinci ani. In prezent, in tara sunt preluate 63 de spitale de la minister la primarii si consilii judetene. In noua judete au fost preluate toate spitalele, chiar daca acestea au datorii, care urmeaza sa fie achitate conform legii, de guvern.
Pe de alta parte, ministrul a spus ca este posibil ca in acest an, ministerul pe care il conduce sa desfiinteze unele spitale mai mici, nu spitale judetene, daca acestea nu vor fi preluate de autoritatile locale.
Acesta a precizat ca nu doreste preluarea spitalelor cu amenintari, dar spune ca totusi se poate ajunge la desfiintarea unor spitale mai mici din Romania, daca consilierii locali nu voteaza preluarea acestor unitati spitalicesti. Ministrul a explicat ca nu se pune problema desfiintarii unui spital judetean, dar a unuia mic, este posibil.
Conform acestuia, ministerul a inregistrat pana acum o singura situatie in care un consiliu local dintr-o localitate nu doreste sa preia spitalul din acel oras, dar s-a oferit sa il preia consiliul judetean din acel judet.
La Sibiu, Spitalul Judetean de Urgenta nu a fost preluat de consiliul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.