Data afara dupa scandalul de la Judetean

Data afara dupa scandalul de la Judetean

0 690
Medicului Eva Ionel de la Stationarul Tractorul i-a fost desfacut contractul de munca. Comisia de disciplina a Spitalului Judetean a luat decizia dupa ce a analizat felul in care medicul Ionel a facut schimb neautorizat de tura, in noaptea in care a fost externata ilegal octogenera decedata a doua zi.
Eva Ionel are remuscari, dar si o explicatie lacrimogena despre motivul pentru care si-a parasit tura. Tot comisia a decis sa-i taie din salariu soferului suprins de presa in timp ce cara pacientii ca pe cartofi, in Dacia rablagita din dotarea spitalului.
Dupa ore bune de audieri a vinovatilor in comisia de disciplina, membrii acesteia au formulat si concluziile. Si medicul Eva Ionel, cea care a facut schimb neautorizat de tura cu doctorita Veronica Grigore din Sfantu Gheorghe, cea care a externat-o ilegal pe octogenara Ioana Caloian, gasita a doua zi decedata pe un camp, si soferul de pe ambulanta care transporta pacientii claie peste gramada, au fost sanctionati.
Potrivit concluziilor citite in fata presei de dr. Adrian Albota, managerul Spitalului Judetean, „doctor Eva Ionel – desfacere disciplinara a contractului de munca, conform articolului 248 aliniat 1 litera c din Codul Muncii si conducator auto Ciobanu Constantin – reducerea salariului de baza pe o perioada de 3 luni cu 5 % conform articolului 248 aliniat 1 litera c.
La iesirea de la audierile din comisie, doctorita Eva Ionel si-a recunoscut o parte din vina si isi astepta sanctiunea, convinsa ca va fi pedepsita categoric, conform legii,  pentru ca nu a respectat regulamentul de ordine interioara a spitalului in legatura cu schimbul de garda.
Medicul Eva Ionel a evitat sa raspunda daca i-a lasata doctoritei care a inlocuit-o si parafa; in schimb, are o versiune lacrimogena despre motivele de sanatate care au determinat-o sa-si schimbe tura saptamana trecuta, in toiul noptii de vineri spre sambata. „In uma cu 10 ani m-am operat si s-a reusit extirparea unei parti din tumora ca sa nu paralizez in momentul respectiv . In momentul in care ma doare coloana, singurul gand este la caruciorul cu rotile si la familia care trebuie sa aiba grija de mine . In acesta situatie am fost iar durerea iti intuneca judecata”, le-a spus femeia jurnalistilor.
In comisia de disciplina a spitalului au mai fost audiate si asistentele din Stationarul Tractorul  dar si infirmiera care a condus-o pe octogenara Ioana Calioian la taxi; pentru niciuna dintre ele comisia nu a prevazut, insa, vreo sanctiune. Alte doua anchete sunt in curs de desfasurare: corpul de control al ministerului sanatatii face verificari pina vineri iar de luni incepe ancheta Directiei de sanatate a Consiliului Judetean. In paralel politia face cercetari intr-un dosar penal pentru ucidere din culpa, care le priveste pe cele doua doctorite implicate in schimbul neautorizat de tura.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.