Dascal de religie de la Colegiul Nicolae Titulescu, acuzat de discriminare sexuala

Dascal de religie de la Colegiul Nicolae Titulescu, acuzat de discriminare sexuala

0 730

Profesorul de religie care a impartit elevilor o brosura despre homosexualitate risca sanctiuni drastice. Dascalul da explicatii pentru gestul sau in fata comisiei pentru prevenirea si combaterea discriminarii iar superiorii sai admit ca gestul contravine deontologiei profesionale. Profesorul de religie a sustinut ca nu stia tot continutul brosurii.

Profesorul de religie care a impartit elevilor o brosura despre homosexualitate risca sanctiuni drastice. Dascalul da explicatii pentru gestul sau in fata comisiei pentru prevenirea si combaterea discriminarii iar superiorii sai admit ca gestul contravine deontologiei profesionale. Profesorul de religie a sustinut ca nu stia tot continutul brosurii. De altfel, nimeni nu verifica ce materiale didactice suplimentare ajung pe bancile elevilor.

O brosura in care se arata ca homosexualitatea este o „faradelege”, o „boala” si o „amenintare a civilizatiei”a ajuns pe bancile elevilor de clasa a 10 a din Colegiul Nicolae Titulescu. Cel care le-a impartit este profesorul de religie Dorel Chirita. Potrivit Asociatiei Secular-Umaniste din Romania, documentul distribuit elevilor legitimeaza discriminarea oamenilor in functie de orientarea sexuala si incita la violenta. Conducerea scolii a sesizat comisia pentru prevenirea si combaterea discriminarii din scoala. Directorul Sandica Josu spune ca a vazut materialele dupa ce evenimentul se intamplase.

Profesorul care preda din anul 2011 in colegiul brasovean a fost convocat in fata comisiei pentru a da explicatii in legatura cu incidentul.homosexual

Comisia pentru prevenirea si combaterea discriminarii din scoala va transmite si inspectoratului scolar raportul de analiza . Cert este ca nimeni nu verifica ce materiale didactice suplimentare ajung pe bancile elevilor, confirma Maria Szabo – director adjunct ISJ Brasov.

Dascalul risca de la o observatie scrisa pina la interzicerea dreptului de participare la examenele de obtinerea gradelor sau diminuarea salariului. Profesorul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere referitor la incidentul pe care l-a provocat.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.