Darius Vâlcov despre amnistia fiscală – autostrăzi, evaluarea miniștrilor, creștere economică, prețul...

Darius Vâlcov despre amnistia fiscală – autostrăzi, evaluarea miniștrilor, creștere economică, prețul gazelor…

1 256
Darius Vâlcov, dezvăluiri despre programul de guvernare: ”Economia României a crescut cu 24%”
Darius Vâlcov, luni seară, intr-un dialog cu realizatorul emisiunii ”Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea, a făcut o serie de dezvălui, extrem de interesante, unele socante. Acesta a abordat o mulțime de subiecte, a  vorbit despre programul de guvernare și a dat o informație șocantă – a declarat că economia României a crescut cu 24 % de când coliția PSD-ALDE a preluat conducerea Guvernului.
„Am fost partener în realizarea programului de guvernare, alături de Liviu Dragnea. În construirea lui au fost foarte multe discuții, am încercat să vedem care e viziunea politică. Noi vrem să urmăm modelul irlandez. Iralnda este țara din Uniunea Europeană care are cea mai mică povară fiscală. Economia României a crescut cu 24%. Am depășit Grecia, anul acesta vom depăși Cehia și Portugalia. În 2020 vom depăși Finlanda și vom ajunge pe locul 12, acum suntem pe locul 16.
În 2016, veniturile românilor erau de 50 de miliarde de euro, noi vrem să ajugnem la 75 de miliarde de euro. Acum suntem la 62 de miliarde. De când a venit coaliția PSD-ALDE la guvernare au venit peste 12 miliarde de euro și vor mai veni 13 miliarde”,
a declarat Vâlcov.
Amnistiei fiscală
„Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbește, la capitolul «întreprinderi mici și mijlocii», de restartarea ediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare și a ceea ce am discutat atunci cu președintele Dragnea, da (este vorba de ștergerea datoriilor -n.r.), dar aceste lucruri se fac și nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu își plătească datoriile și mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplătești sau să îi bonifici și pe cei care și-au plătit corect taxele și impozitele”.
Fostul ministru de Finanțe a precizat că statul român se află în situația în care există datorii ale afaceriștilor și ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei. „Ne aflăm în această situație, în această capcană în care 98 de miliarde de lei sunt datorii ale oamenilor de afaceri și ale persoanelor fizice. Recuperăm sub 500 de milioane. 84 la sută sunt nerecuperabili, deci niciodată nu îi mai recuperăm, dar mare parte dintre aceste companii, mai ales cele mari, sunt de stat. (…) Vorbim de câteva zeci de mii de companii și de câteva sute de mii de oameni, cred că depășim un milion. Nu au voie să ia împrumut de la bancă. Nu au voie să facă multe lucruri. Nu primesc nici unele drepturi pentru că nu plătesc o amendă sau o datorie vecehe de 7-8 ani de zile. Este de analizat dacă trebuIe să se facă (amnistia fiscală -n.r.). Trebuie să existe o dezbatere și, când se ia decizia, să se facă, să nu se mai discute așa mult. Dezbaterea ar trebui să se facă cu ușile închise”, a completat Vâlcov.

Până la finalul anului, va fi demarat parteneriatul public-privat pentru trei autostrăzi
Până la sfârșitul anului, aproximativ 15 proiecte de parteneriat public-privat vor fi demarate, incusiv pentru trei autostrăzi, a precizat Darius Vâlcov.
„În România, până la sfârșitul acestui an, se va demara licitația pentru canalul Dunăre-București în parteneriat cu statul român.
În România, până la sfârșitul acestui an, va demara parteneriat public-privat pentru trei autostrăzi:
Ploiești-Brașov,
– autostrada Sudului și
– Târgu-Neamț-Iași-Ungheni”, a declarat Darius Vâlcov.
La toate aceste proiecte, s-ar mai adăuga un proiect de amenajare a 160 de kilometri de pârtii în Munții Făgăraș.
Conform consilierului, printre părțile interesate de aceste proiecte s-ar număra Germania, Franța, China, Statele Unite, precum și țări din Peninsula Arabă nespecificate.
„Toți își doresc să primească aceste proiecte, să discute despre ele, pentru că până la sfârșitul anului, vreo 15 proiecte de parteneriat public-privat vor demara în România”, a completat Vâlcov.

Evaluare miniștrilor
Darius Vâlcov, a declarat că nu a făcut niciodată vreo evaluare a miniștrilor, ci a stadiului programului de guvernare, al cărui coordonator a precizat că a fost alături de Liviu Dragnea. „Nu am făcut nicio evaluare a miniștrilor niciodată, am făcut evaluarea stadiului îndeplinirii programului de guvernare. Evaluarea miniștrilor se face mult mai amplu, se face ținând cont și de această evaluare a îndeplinirii programului de guvernare, dar sun și multe alte lucruri care se iau în calculc. Și aceea se face de către președinții coaliției și de către prim-ministrul României. Eu consiliez primul-ministru din punct de vedere economic și social, al situației macro-economice și al îndeplinirii programului de guvernare, nu am nicio legătură cu conducerea de facto a guvernului României”, a declarat.
Vă reaminim că incă din perioada fostului premier Sorin Grindeanu funcționează la nivelul Guvernului o comisie de evaluare a miniştrilor Cabinetului din care face parte și Darius Vâlcov.

Prețul gazelor
Darius Vâlcov a afirmat că preţul gazelor va scădea cu peste 20 la sută anul viitor. Acesta a spus că prim-ministrul a primit o adresă de la ANRE care constată că din 2013 preţul gazelor a crescut cu 75 de procente din cauza a două companii, pe care nu le-a numit, pentru „a obţine profit de 300 la sută”.
Cu toate că de la 1 august urmează o altă creştere de patru procente, Darius Vâlcov a precizat că legislaţia permite guvernului să intervină pentru a regla preţul gazelor pentru maximum trei ani, astfel încât acesta să poată fi suportat, să fie real plătit de către oameni către companii.

Vlad T.

COMENTARII

  1. Vrem sa stim care sant cele doua companii care au furat romanii pentru a face profit de 300 la suta si daca s-au luat masuri impotriva lor? Au platit taxe si ce suma in detaliu?
    Avem dreptul ca cetateni romani sa stim cine ne fura si daca guvernul ii protejaza.
    Poate eminenta cenusie VALCOV ne raspunde si ne da detalii.
    Daca nu o face sa se duca…la mamica lui acasa si sa ne returneze banii pe care i-a furat pana acum prin asa zisa consiliere.
    Aceste companii trebuie desfiintate si daca sant straine trebuie

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.