Darius Vâlcov acuză un imens șantaj atât direct cât și indirect ...

Darius Vâlcov acuză un imens șantaj atât direct cât și indirect după publicarea OUG 114!!

0 174
Palatul Victoria (Sediul Guvernului Romaniei)


Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a arătat că exista o reala dispoziție ca să se renunțe la „unele mici chestiuni” din controversata ordonanță de urgență 114. Acesta poziție se explică printr-un „lobby” extraordinar de puternic ce vine din zone cu „ramificații în toată lumea”, dar și o formă de șantaj „indirect sau direct/ asupra guvernului.

„Până acum guvernul nu a cedat”, a spus acesta, invitat la Antena 3. Însă, atunci când „este posibil să pierdem foarte mult pe piața externă” din cauza amenințărilor de reducere a ratingului de țară, pe fondul acestui „lobby extraordinar de puternic, cu ramificații în toată lumea”, „în momentul acela trebuie să fii un pic mai dispus la dialog”, a continuat Vâlcov.

„Indirect sau direct e un șantaj care se face” la adresa guvernului, a susținut Darius Vâlcov.

„Dacă ar exista o pierdere foarte mare când o agenție de rating ar coborî ratingul e bine să renunți la unele astfel de „mici” chestiuni”, a continuat el, fără a preciza concret la ce prevederi are de gând să renunțe Guvernului.

Vâlcov pune această eventuală cedare a României pe faptul că nu este „SUA, nici măcar Germania sau China” și, „din păcate, trebuie să joci în acest joc global de pe poziția pe care te afli”.
„Nu știam cât de drastice vor fi atenționările”, a recunoscut Darius Vâlcov, care a precizat că „în fiecare domeniu va rămâne câte ceva” iar guvernul își dorește „să se modifice cât mai puțin”. Asta pentru că totul este în favoarea românilor.

Darius Valcov

Vâlcov a acuzat și lipsa de unitate internă, dând vina pe BNR, partidele de opoziție și pe președintele Klaus Iohannis.
C
onsilierul premierului a susținut chiar că unii reprezentanți ai industriilor cau care a discutat „au fos păcăliți” și au și recunoscut acest lucru, spunându-i: „La modul în care apărați dvs România au apărat și alte țări și au câștigat mult mai devreme. Dar parcă prea vreți deodată. Oamenii trebuie să vrea în felii, luăm o rație de libertate, de curaj în fiecare an”.

Iată cateva din exemplele date de Vâlcov, care „cad greu” corporațiilor străine ce activează în teritoriu.

Despre sectorul telecomunicațiilor

  • În 2004 și 2005 licențele 3G au fost scoase la licitație pentru 15 ani. În 2020 expiră o parte din ele… A fost o scăpare a legislației, după 15 ani nu a mai spus nimeni nimic. Adică ce se petrece cu aceste licente după expirarea termenului. Se lăsa impresia și de către ANCOM și de firme să mai prelungim 15 ani așa, că ne nu cunoaștem și dacă se poate pe gratis. În realitate România pierde vreo 2-3 miliarde de euro ca stat dacă prelungim „doar că ne cunoaștem”. Totul trebuie adus la nivelul practicilor europene. Prin OUG am stabilit un nivel de 4% din cifra de afaceri, mai mult sau mai puțin 2 miliarde de euro mld euro, plătibili în 15 ani, vi se pare mult? decla Vâlcov.
  • Vine unu Mîțu, Câțu, că alungăm investitorii. Faptul că ceri ceea ce e corect pentru țara ta înseamnă că alungi investitorii?
  • Licența 5G în Italia a fost 6,5 miliarde de euro, cel puțin 2 mld ar trebui să ia și România. Noi am pus minim un miliard, e mult și acest lucru

Vâlcov dă vina pe Iohannis pentru întârzierea bugetului

  • Tu te duci la schi și lași țara fără buget?
  • Dacă guvernul a greșit și a întârziat, deși au existat motive întemeiate, tu de ce vii și ațâți? Cu referire la ședințele CSAT din decembrie.
  • Rezultatele guvernului sunt excepționale
  • Pentru a acoperi acest lucru recurgi la teroare și frică
  • Anul trecut spunea că nu sunt bani de pensii și salarii
  • În 2019, aceeași melodie, nu sunt bani de pensii și salarii, nu se fac investiții, vom depăși deficitul, inflația se va duce la cer
  • Tot ce înseamnă proiecte și investiții noi sunt afectate

Vâlcov spune că are ”date certe” că în instituțiile statului român există persoane care poartă o corespondeță directă cu marile instituții financiare

Darius Vâlcov a acuzat și faptul că în instituțiile statului român, citând în primul rând BNR, există persoane care poartă o corespondeță directă cu marile instituții financiare și care în orice altă țară ar putea fi acuzate de „trădare”.
„În afară de corespondeța oficială cu agenția de rating, există și alt tip de corespondeță care se face cu persoane, indiferent dacă vorbim de BNR sau alte instituții, care nu face bine României”, a spus acesta.
El a invocat un exemplu din perioada în care era ministru de Finanțe și „instituțiile mari financiare aflau ce discutam cu echipa de decizie din MF în zece minute”.
„În altă țară acele persoane ar fi fost puse sub acuzare pentru trădare de țară”, a susținut acesta, subliind că are „date certe că așa s-a întâmplat”.

„Este posibil ca și atunci când s-a făcut programul de guvernare unele lucruri să le fi considerat că le aplicăm într-o țară normală, liberă, care își decide singură prioritățile. Cred că aici am exagerat cu încrederea”, a mai spus el.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.