Dar dacă a uitat? Că și uitarea-i trecută în legile-omenești…

Dar dacă a uitat? Că și uitarea-i trecută în legile-omenești…

0 94

Intr-o analiză publicată în CorectNews, S.R. Stănescu arată că, dacă sunt adevărate informațiile care au bubuit în Israel zilele trecute, după ce au fost lansate de Channel 12, ”rezultă că președintele Klaus Iohannis a știut din timp de existența unei epidemii extrem de periculoase, care urma să se transforme în panndemie”. SRS. spune că Iohannis ar fi putut ști despre coronavirus din prima săptămână a lunii noiembrie 2019, când serviciile americane de intelligence ar fi informat Israelul și rând pe rând toți partenerii NATO, inclusiv România, asupra epidemiei declanșate în China.

Cândva, spre sfârșitul lunii ianuarie 2020, deci cu o întârziere de peste două luni și jumătate, întrebat fiind de un jurnalist, Klaus Iohannis a calificat epidemia drept o știre oarecare de presă. „E strigător la cer!”, se revoltă jurnalistul.
În mod normal, observă SRS, toate autoritățile  NATO care au fost informate, ar fi trebuit să ia cuvenitele măsuri, pentru a nu se ajunge la soluția de avarie, cea vizând distanțarea socială a milioane de cetățeni ai planetei, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
SRS analizează parcursul informației venite din SUA și deduce că, indiferent pe ce canal ar fi venit, întrucât în România există o comunitate a serviciilor de informații, există un CSAT și un președinte al acestui Consiliu, care este și președintele României, ”informația despre virus existentă deja în prima săptămână a lunii noiembrie ar fi trebuit în mod obligatoriu să fie adusă în mod direct  la cunoștința lui Klaus ”.

De ce nu a reacționat Iohannis?
Aici, analistul reamintește că  nu a reacționat în niciun fel în prima săptămână a lunii noiembrie 2019 și că, în plan public, el a reacționat  abia în acest an, când, întrebat de un jurnalist în legătură cu pericolul unei epidemii în România, a catalogat întrebarea drept rezultatul unei… simple informații de presă. 
SRS îl acuză pe Iohannis că a pus  la sertar informația sosită de la Washington și că, dacă președintele s-ar fi concentrat asupra epidemiei, care  s-a și transformat de altfel în pandemie, agenda sa politică ar fi suferit de îndată schimbări majore.

Ar fi fost nevoie de stabilitate politică, de un Guvern puternic, susținut parlamentar și în baza unei colaborări cu opoziția. Diabolizarea PSD ar fi trebuit să fie oprită. Și ar fi trebuit să vedem încă din luna noiembrie primele măsuri legate de prevenirea epidemiei și de diminuarea consecințelor unei crize economice la nivel mondial și național, care urma să se instaleze cu viteză. Nu am văzut însă nimic din toate acestea”, observă SRS.

Dar jurnalistul merge în adâncime cu analiza și remarcă faptul ca si alte state NATO nu au  adoptat cuvenitele măsuri,.
Dacă se confirmă, nu cumva respectiva informație, se afla, la temelia războiului economic la nivel global  la capătul căruia vom avea națiuni învinse și națiuni învingătoare”?
Sa fi dost o posibilă înțelegere la nivel de aliați NATO, se inreaba Roșca Stănescu?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.