Dar cu Brașovul ce-ați avut? De ce îi zgândariți  pe românii de...

Dar cu Brașovul ce-ați avut? De ce îi zgândariți  pe românii de aici?

2 203

Exista o agresivitate maghiară zilnică, la fiecare pas (ori, cum ar zice Klaus von Strudel: pas cu pas).
Adică să se insiste cu bilingvismul nu pentru noi, maghiari sau secui, ci pentru turistii straini: uite dom’le ce de unguri sunt la Brasov!
Si chiar dacă bate la ochi, pe blat, încercăm să împingem și trăsura trilingvismul!!
Priviți si nu vă îndoiți! Se vede pe „tablă”, chiar dacă este spânzurată, sus pe perete, până unde poate merge …compromisul. Un compromis politic și exces de slugărnicie ce pute, pus doar în slujba unor funcții prin primării și pe la județe cu țintă precisă – jaful bugetului public!!

Asa cum au reusit la Cluj (!!), sub Boc, unde, ce să vezi, avem firme în trei limbi …incepând chiar din gara Cluj-Napoca, Scripcaru (ambii foști amici, combatanți sub flamura portocalie băsistă) a pus-o și el.
Coaliția de la Brașov, PNL(PD-L) împreuna cu UDMR, semnată în 2016, conduce cam tot ce mișcă prin municipiu sau pe la județ.
Poate ne spune actualul si fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) din Brașov, Ciprian Băncilă, pe acest fotoliu de peste un deceniu, de ce a pus tabla „firmei” așa de sus? Acest Bancilă, numit prefect de catre Cioloș (în locul nulității absolute Mohaci), ținut o vreme de PSD pe functia de subprefect, in tandem cu fostul coleg portocaliu Marian Rasaliu. ne va spune cat de legală este firma trilingvă din foto? S-au baza legală pentru care s-a montat firma istituției așa și nu altfel? Un lucru e cert, orice functie publică în centrul Brașovului este bună.

Horia D.R.

 

COMENTARII

  1. Apropos,dar dl.presedinte ,venit de la Rasnov, cu cine bate din pinteni?
    Cu Aeroportul,am inteles,l-a transformat ,ca si Cancescu, in vaca de muls;
    cu studii peste studii …de la oportunitate,pana la fezabilitate!
    Domnule Vestea, nu repetati reteta Cancescu!
    Veti ajunge in instantza dupa retzeta # Rezist!!

  2. Toti care conduc acum admiistratia brasoveana, fac parte dintr-o gasca shmecheri, fara doctrina sau culoare politica. PSD-ul nu exista. Oara Dragnea stie ca la Brasov nu are partid?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.