DAR CINE A AVUT DE PIERDUT, DOMNULE ADRIAN NASTASE?

DAR CINE A AVUT DE PIERDUT, DOMNULE ADRIAN NASTASE?

0 88
"Cine a avut de castigat din tot ce mi s-a intamplat mie sau familiei mele in ultimii ani?", se intreaba Adrian Nastase pe interesantul sau blog la care cazneste, alaturi de autor si competenta sa echipa. Si tot Domnia sa adauga in continuare: "Ultima perioada n-a fost deloc usoara pentru mine. Incerc sa trec peste toate amintirile recente si sa le consider incercari ale vietii. De fiecare data insa cand vad urmele lasate in existenta mea, ele imi revin tulburator in memorie. Ma intreb adesea, si am mai facut-o de cateva ori si pe acest blog, cine a avut de castigat din tot ce mi s-a intamplat mie sau familiei mele in ultimii ani? Cu ce este mai buna viata noastra de zi cu zi?
Asa este, Domnule Nastase ! Dar toti am avut de pierdut!! Mai ales noi, astia 22 de milioane de romani (…intre care si Dvs.) daca nu s-ar fi modificat, totalmente pagubitor pentru tara, ultima Constitutie a Romaniei!
 
Astfel, fostul Art. 83 prevedea un ciclu de 4 ani pentru Presedintele ales al Romaniei. Guvernul al carui Prim-ministru ati fost, a propus prelungirea cu un an a "stagiului" de Presedinte. Si timp de doua zile, in frunte cu DVS. membrii guvernului pe care il conduceati s-a zbatut sa obtina 53,6 la suta voturi la Referendumul de aprobare! Din nefericire, de aceasta nedemocratica modificare a beneficiat, cu varf si indesat, si o face in continuare TRAIAN BASESCU !! Fara aceasta modificare, in cel mai rau caz, Basescu isi incheia al doilea mandat CU DOI ANI MAI DEVREME !! Pentru romani era ENORM. Poate si pentru DVS.
 
Fostul Art. 145 prevedea posibilitatea ca deciziile de luate de C.C.R  puteau fi infirmate cu 2/3 din voturi, ale fiecarei Camere a Parlamentului. Sigur, era greu sa se constituie aceste majoritati in fiecare Camera, dar exista totusi o "stavila" logica impotriva deciziilor aberante hotarate de alde Zegrean, Aspazia , Ceausescu, et comp. De ce a trebuit anulata aceasta prevedere in actuala Constitutie? Ca sa fie transformata in maciuca politica a democratiei basiste?
 
Fostul Art. 109 limita suspendarea unui membru al Guvernului, doar cu votul celor doua Camere legiuitoare, care il votasera la investire. In actuala Constitutie s-a prevazut suplimentar dreptul arbitrar al presedintelui sa dispuna suspendarea unui ministru chiar si la simpla incepere a urmaririi penale. Si Traian Basescu a exploatat din plin aceasta prevedere, Domnule Adrian Nastase. Stiu, Dvs. nu ati fi facut-o!
Dar a iesit Basescu presedinte si el a abuzat de "noua" Constitutie din plin…
(ddr)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.