Daniel Zamfir spune că a preluat ALDE Brașov de la firul ierbii....

Daniel Zamfir spune că a preluat ALDE Brașov de la firul ierbii. Și tot acolo…. l-a dus!

0 211

Eșecul neprevăzut de nimeni al ALDE la europarlamentare are repercursiuni și acum la Brașov.
Spunem neprevăzut pentru că nici un sondaj de opinie nu a prefigurat faptul că ALDE nu va obține un minim cinci la sută.
Aici putem vorbi de două aspecte:
* ori niște greșeli în lanț al modului în care toate instituțiile de sondare ale opiniei puble și-au făcut eșantioanele și ulterior analiza datelor – cam greu de crezut, dar nu imposibil – greșit;
* fie intervenția STS ce monitorizează și stochează votarea și-a băgat un pic gheruța în voturi – ceea ce ar putea explica și faptul de ce în județe din Moldova, Muntenia sau Oltenia UDMR a câștigat cu procente cuprinse între 500% și 1.000% comparativ cu enicii maghiari din zonele respective cu drept de vot.
Sau o combinație între cele două elemente.

Oricum, revenind la Brașov am aflat că vinerea trecută senatorul Daniel Zamfir a încercat schimbarea întregii conduceri municipale a ALDE Brașov pe care o consideră vinovată de eșecul proaspăt încheiatei campanii.
Cum liderului numit de București și nu ales de forurile județene ale partidului i s-a explicat că întreaga conducere municipală a fost aleasă în urma unui vot, senatul Daniel Zamfir a găsit o soluție de compromis favorabilă lui – a inventat o funcție de ,,coordonator” al Organizației Municipale ALDE, funcție pe care i-a oferit-o cu benevolență proaspătului venit de la defunctul PDL Mikloș Kantz.

Micloș Gantz s-a întors din ,,anul sabatic” direct în …anul sălbatic al alegerilor
Venit, înscris și promovat pe 10 mai într-o conferință de presă de către senatorul Daniel Zamfir, fostul viceprimar PDL (2008 – 2012 ) al Braşovului din partea PDL, apoi administrator public al oraşului, Miklos Gantz, a fost uns în fața presei drept vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Braşov a acestui partid.
Amintim că Miklos Gantz a demisionat din funcţia de administrator public – unde se ocupa de administrare străzi, spații verzi, salubrizare, deszăpezire, de Poliția Locală, de activitățile comerciale și piețe, de patrimoniu și urbanism comercial – al municipiului Braşov în data de 1 decembrie 2017, funcție unde fusese numit de Scripcaru.

,,Îi mulțumim pentru activitatea depusă în cei aproape 10 ani și îi urăm succes în cariera profesională”, a spus la despărțire emoționa(n)t (!?) primarul George Scripcaru.
Ulterior Gantz a cam dispărut din viața publică.
Unii ar spune că acest lucru are legătură cu scandalul în care au fost implicați mai mulți politicieni vis-a-vis de prezența lor la un anumit tip de club, dosar care s-a încheiat doar cu condamnarea patronului. Cum nu (prea) există (sau există? ) dovezi directe, nu insităm.
El a declarat în luna mai că  „Am decis ca o perioadă să mă retrag, din motive personale. Pentru mine a fost un «an sabatic». Au fost lucruri pe care a trebuit să le rezolv înainte de a mă reîntoarce în politică” .

Apoi a explicat de ce a ales ALDE Braşov: „este singurul partid care întruneşte două valori care m-au determinat să revin în politică. Pe de o parte, valori ca onestitatea şi dreptatea fac parte din statutul ALDE. Pe de altă parte este un partid care construieşte, care face lucruri clare, concrete, vizibile, palpabile pentru toţi românii, indiferent de culoare politică. Eu nu mă pot afilia decât cu cei care vor să facă, să construiască”,.
Acum vechiului membru ALDE – are deja o lună și o săptămână bătută pe muchie în partid– i se netezește drumul spre șefia interimară la municipiu.
Suntem convinși că astfel ALDE va crește la Brașov în câteva luni precum USR în câțiva ani….. Ha!

Zamfir : ,,Am preluat organizația de la firul ierbii”
Contactat telefonic ieri de noi senatorul Daniel Zamfir nu a vrut să comentezeaceste  informați dar spune că ALDE tebuie reformat la Brașov și că ,,atunci când am venit aici am preluat organizația de la firul ierbii.”
Domnule Zamfir este probabil adevărat, dar tot acolo a-ți dus-o ca și președinte.
De ce spunem asta?
Păi așa zic cifrele. La alegerile locale din 2016 ALDE Brașov a obținut 4.9% – lipsind cîteva sute de voturi pentru a avea câte doi reprezentanți în CL respectiv CJ Brașov – și s-a ajuns în acest an la alegerile europarlamentare – cu senatorul Zamfir în fruntea organizației Brașov – ca partidul să obțină în județ 3,87% și 3,83% la nivel de municipiu.
Personal nu ni se pare o ,,creștere” excepțională care să le permită celor ce au adus voturi la nivel de județ – repetăm 3,87% dintre voturi – să-i critice și să-i elimine pe cei de la municipiu pentru că au înregistrat doar …3,83%.
Probabil ,,uriașa” diferență dintre cele două procente – respectiv 0,04% – se datoarează faptului că la județ Zamfir a adus oamenii lui Căncescu retrași o perioadă în linia a doua a PNL și săgețile lui Scripcaru de la defunctele PPDD, UNPR, PRM sau PD, toți unși ca vicepreședinți, căci altă explicație rațională nu există.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.