Unul din ,,secunzii” echipei naţionale de fotbal a României, Daniel Isăilă, şi-a petrecut Sărbătorile acasă, la Braşov. Cu acest prilej, ne-a acordat cu amabilitate un interviu

Redactor : Dani, ai revenit, chiar dacă pentru scurt timp acasă şi, profitând de Sărbători, te-ai degrevat de probleme…

Daniel Isăilă : ,,Am făcut Sărbătorile acasă, lângă familie, momente aşteptate după un an dificil. Totuşi, rememorând totul, nu pot să mă plâng, pentru că ultimul an şi jumătate a fost plin de satisfacţii, pe plan profesional şi familial.

Red.: Totuşi, este clar că principala realizare profesională este calificarea echipei naţionale de fotbal la turneul final din Franţa. Cât de greu a fost pe bancă?

D. I.: Nimic nu e uşor în viaţă şi în sport. Performanţa se realizează cu destule sacrificii, nu mai sunt meciuri uşoare sau adversari comozi. Au fost destule critici în timpul campaniei de calificare…Din păcate, aşa suntem noi, românii, nu mai ştim să ne bucurăm de rezultate, de performanţe, nu mai ştim să apreciem valorile. Nouă ni se pare că totul este normal, că totul ni se cuvine, pentru că uităm cine suntem de fapt şi mereu avem pretenţii. Asta, înainte de a ne vedea posibilităţile şi limitele noastre…Trebuie să conştientizăm cu câtă sudoare, cu câte sacrificii, se obţin astfel de rezultate. Toată lumea a spus că este o grupă accesibilă, dar realitatea de pe teren a dovedit că nu a fost aşa. Din contră, a fost o grupă dificilă, pentru că au fost rezultate surprinzătoare. Dacă înainte se punea doar problema scorului cu unii adversari, acum nu mai poţi avea nici măcar certitudinea că reuşeşti să-i învingi.

Red. : Ce părere ai de grupa noastră, de la turneul final din Franţa?

D. I. : Este una dificilă, echilibrată, pentru că, după părerea mea, toate echipele pornesc cu şanse egale. Chiar dacă turneul este la vară, putem spune că nu mai e mult. De aceea, de aici încolo vor conta toate detaliile, cine va avea un lot echilibrat şi cât de valoros va fi. Nu va fi uşor să joci după un sezon încărcat, cu multe meciuri, cu jucători foarte solicitaţi în campionat. Vor fi doar câteva zile libere, după un sezon solicitant şi înainte de un turneu final foarte dificil şi el. Ar putea fi şi accidentări, de aceea nu va fi deloc simplu să abordăm acest turneu final. Totul va depinde de modul în care fiecare echipă va ştii să gestioneze astfel de momente şi să aibă jucători cât mai proaspeţi, în vârf de formă, vara viitoare.

Red. : Ce le transmiţi iubitorilor sportului din Braşov ?

D. I. : Să aibă parte de un an cu mai multe împliniri. Sper ca şi FC Braşov să promoveze acolo unde îi este locul, în prima ligă. Pentru aceasta, consider că sprijinul autorităţilor locale şi judeţene este esenţial. Sportul trebuie susţinut, pentru că Braşovul merită acest lucru. Uitaţi-vă ce imagine aduce ţării sportul de performanţă….Handbalul, fotbalul, scrima sunt numai câteva ramuri sportive remarcate în anul care a trecut!

 

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.