Daniel Buda -PDL, solicita resurse pentru continuarea lucrarilor la autostrada

Daniel Buda -PDL, solicita resurse pentru continuarea lucrarilor la autostrada

0 70


Lucrarile la autostrada Transilvania Brasov- Bors au fost din nou stopate, intrucat fondurile alocate sunt insuficiente. De-abia s-a reusit punerea la dispozitie a unui avans de 30% din lucrarile deja realizate in acest an si acesti banii au fost alocati pentru tot anul. Constructorul, firma americana Bechtel se vede nevoita sa inceteze din nou lucrul, urmand ca lucrarile sa fie reluate cand se va reglementa situatia financiara.


An electoral fiind, Autostrada este una dintre piesele de rezistenta, motiv pentru care o serie de politicieni se folosesc de ea pentru propaganda. De pilda, deputatul PDL Daniel Buda solicita primului ministru Calin Popescu Tariceanu si Ministrului Economiei si Finantelor Publice, Varujan Vosganian, sa identifice resurse financiare pentru continuarea lucrarilor „Avand in vedere pozitia exprimata de Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, domnul Mihai Grecu, potrivit caruia sumele alocale catre Autostrada Transilvania s-au epuizat, deputatul PDL apreciaza ca se impune de urgenta ca prim-ministrul Tariceanu si ministrul Vosganian sa precizeze in mod clar opiniei publice care este situatia acestei investitii”, cere Daniel Buda, citat de Mediafax.


Daniel Buda considera autostrada drept principalul obiectiv national si ca intreruperea lucrarilor „ar avea un efect catastrofal atat din punct de vedere al dezvoltarii retelei de infrastructura, cat si al penalitatilor pe care Romania le-ar putea primi si de asemenea ar constitui un act dispretuitor la adresa locuitorilor din Transilvania”.


Politica sau nu, interventia lui Buda este binevenita, mai ales ca Brasovul se afla pe traseul autostrazii si ca in acest este prevazuta inceperea unui nou tronson cu plecare de la Brasov.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.