Dand din Barroso in poiana lui Iocan

Dand din Barroso in poiana lui Iocan

0 115

Mai sunt doar cinci zile in care candidatii la alegerile europarlamentare isi mai pot face legal campanie. In sapte iunie suntem asteptati la urne pentru a trimite in Parlamentul European 33 de politicieni care sa reprezinte Romania la Bruxelles. Ia sfarsit in felul asta chinul celor care jinduiesc la un fotel european in capitala Belgiei de a inventa discursuri cu tenta comunitara in fata concetatenilor alegatori. Prezenta ridicol de mica ce se anunta duminica viitoare la vot este invers proportionala cu energie cheltuita de candidati pentru a se face cunoscuti prin cartiere. Chiar daca or fi plecat la colindat in schimbul votului cu mari teme europene, s-au lasat pagubasi cand au dat ochii si urechile cu necesitatile electoratului. Mai ales flacaii si duduitele care au petrecut deja un mandat la Bruxelles trebuie ca au ramas socati de cat de ignoranti sunt romanii cu privire la ce fac ei acolo in cladirile alea oficial-austere din tara aia ploioasa.
Strategii de campanie au fost nevoiti sa rescrie in graba discursurile si sa-si croiasca planurile dupa bruma de cultura politica europeana pe care o are romanul votant. Se duce ditai candidatul la cogeamite salariu de eurodeputat printre blocuri la intalnirea cu electorul si afla ca amarasteanul ii cere loc de munca si sa-i reduca factura la curent. In loc sa-l intrebe despre cutumele europene de interpelare in PE si lobby la nivel inalt, omul de pe strada are curiozitati si dorinte de la el din bloc. Mai la periferie, oamenii vor gaz metan si canalizare de la eurodomnul care vine sa-i viziteze in prag de alegeri.
Cate unul a avut curajul inca inainte de campanie sa-i puna-n garda pe alegatori ca el nu le rezolva debransarea si nu le inchide balconu. Si astia au renuntat repede la staiful european cand au vazut ce crede alegatorul ca face eurodeputatul pentru ei. Asa ca toti si-au burdusit agendele cu jalbe si lacrimatii, mai ceva ca un primar de comuna iesit la inspectat catunele din subordine.
Cel mai bine au iesit la maialurile, intrunirile si sezatorile cu alegatorii candidatii cu ceva lecturi din Marin Preda la activ. Pentru ei, n-o fi fost mare surpriza sa descopere ca in poienile lui Iocan de pe cuprinsul patriei se da tare din Barroso.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.