Dan Voinea primeste inca o …cisma!

Dan Voinea primeste inca o …cisma!

0 61

Dan Voinea, personaj de acum celebru, care s-a ocupat de dosarele Mineriadelor si Revolutiei, pus in functii pentru a afla adevarul primeste cea de a doua …cisma. Sectia pentru procurori a CSM a decis, joi, revocarea lui din functia de adjunct al Sectiei Parchetelor Militare.
Voinea a declarat ca nu isi reproseaza nimic si ca a fost „intotdeauna de partea victimelor”. El a precizat ca, din 1977, de cand este magistrat, nu a avut nicio achitare.
Avizul CSM pentru revocare este consultativ. Ulterior, potrivit procedurii, solicitarea este trimisa sefului statului, care poate accepta sau nu cererea de revocare din functie a lui Voinea.
Revocarea procurorului a fost decisa la o zi dupa ce DIICOT a anuntat scoaterea de sub urmarire penala a lui Ion Iliescu pentru mai multe fapte in Mineriada din iunie 1990.
Cererea de revocare a lui Voinea a fost inaintata, anul trecut, de catre Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti la sesizarea Procurorului General.
Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, i-a trimis, pe 27 octombrie 2008, ministrului justitiei, Catalin Predoiu, cererea de revocare a adjunctului Sectiei Parchetelor Militare, Dan Voinea, cel care s-a ocupat de dosarele Revolutiei si Mineriadei.
Dan Voinea a detinut, intre anii 1997 si 2000, sefia Sectiei Parchetelor Militare. In aprilie 2006, Dan Voinea a fost numit in functia de procuror militar sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.