Dan Voiculescu, 20 de parlamentari PDL pregatesc un alt proiect politic

Dan Voiculescu,
20 de parlamentari PDL pregatesc un alt proiect politic

0 73

Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu sustine ca, dupa Conventia Nationala a PDL, ”tensiunile din interiorul formatiunii au continuat sa creasca si exista semnale ca aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregatesc pentru un alt proiect politic”.
”In 23 martie 2011, 53 de senatori au votat Legea privind reducerea TVA la alimentele de baza si doar 46 ‘impotriva’. Insa, de atunci, legea zace la Camera Deputatilor. Motivul pentru care, in prezent, se amana dezbaterea pe aceasta lege este evident: dupa ce a pierdut Senatul, Puterea nu mai dispune de o majoritate parlamentara stabila nici in Camera Deputatilor. Dupa congres, tensiunile din interiorul PDL au continuat sa creasca si exista semnale ca aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregatesc pentru un alt proiect politic”, a afirmat Dan Voiculescu, potrivit unui comunicat de presa transmis, duminica, AGERPRES.
Vicepresedintele Senatului considera ca, in aceste conditii, orice vot pentru legile relevante (cum este si cea privind reducerea TVA la alimentele de baza) reprezinta ”un risc urias pentru regimul Basescu-Boc”.
”In consecinta, Parlamentul este impiedicat sa voteze! Absurd, dar tipic pentru acest regim. Si, totusi, dincolo de orice calcule si jocuri politice, este imposibil de explicat, intr-un registru rational, de ce refuza domnul Basescu reducerea TVA la alimentele de baza”, a spus Voiculescu.
In opinia presedintelui fondator al PC, reducerea TVA la alimentele de baza reprezinta o masura care ar diminua ”drastic economia subterana, ar aduce la bugetul de stat peste 1 miliard de euro si ar asigura preturi mai scazute pentru alimente”.
Voiculescu a mai spus ca aceasta masura se aplica deja in majoritatea statelor europene, adaugand ca in Italia si Spania TVA-ul este de 4% pentru alimentele de baza, in Franta – 5,5%, 6% in Belgia, 7% in Germania.
”Nu exista argumente responsabile pentru a refuza sa reducem TVA la alimentele de baza. Este o masura utila economic si social, obiectiv necesara, fara riscuri. Poate ca singurul ‘defect’ al acestei masuri este ca nu a fost initiata de Traian Basescu”, a conchis vicepresedintele Senatului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.