Dan Cristian Georgescu demis de la ANRCTI

Dan Cristian Georgescu demis de la ANRCTI

0 90

Calin Popescu Tariceanu l-a eliberat din functie pe presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), Dan Cristian Georgescu, a anuntat, marti, Guvernul.
Primul-ministru a semnat, luni, o decizie privind eliberarea lui Dan Cristian Georgescu din functia de presedinte al ANRCTI, se arata intr-un comunicat al Executivului.
Decizia intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.
Presedintele Autoritatii pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Dan Georgescu, a declarat ca motivele acestei decizii sunt nefondate si ca nu a avut nici o discutie cu seful Guvernului pe tema respectiva.
Intr-o declaratie remisa presei, Georgescu afirma ca a aflat, marti, despre decizia de revocare.
„Motivele evocate in decizie sunt nefondate. Nu am avut nicio discutie cu primul-ministru pentru a intelege nemultumirile sale privind activitatea mea, dar am convingerea ca dinamica pietei de comunicatii electronice din Romania, precum si aprecierile pozitive repetate ale Comisiei Europene privind activitatea ANRCTI (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, n.r.) vorbesc de la sine despre cei patru ani in care am condus arbitrul telecomunicatiilor din Romania”, a spus Georgescu.
Nici Guvernul si nici Georgescu nu au precizat motivele deciziei.
Dan Cristian Georgescu a fost numit presedinte al ANRCTI la finele anului 2006. Anterior, el a ocupat aceeasi pozitie in cadrul Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii.
ANRCTI este o institutie independenta de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice si audiovizuale, echipamentelor radio si echipamentelor terminale de comunicatii, inclusiv din punctul de vedere al compatibilitatii electromagnetice, tehnologiei informatiei si serviciilor postale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.