Dan Alexa a semnat și va antrena FC Brașov

Dan Alexa a semnat și va antrena FC Brașov

0 49

Într-o conferință de presă, președintele de la FC Brașov, Marin Mitran, l-a prezentat vineri, official, pe noul antrenor al divizionarei secunde , în persoana lui Dan Alexa. În vârstă de 42 de ani, Alexa a semnat un angajament pe un sezon cu FC Brașov, cu posibilitate de prelungire, iar obiectivul este accederea în play-off.

,,A fost o decizie destul de grea, dar sntem bucuroși că am reușit să finalizăm această problemă cu antrenorul. Am avut discuții cu trei antrenori, iar în ultimele zile au rămas variantele Dan Alexa si Vali Suciu. Noi l-am ales pe Dan Alexa, ne-am asumat și avem mare încredere în el. Sper să facem performanță împreună”, a spus Marin Mitran, președintele clubului.

Mă bucur că cei de la FC Brașov s-au hotărât si m-au ales ca antrenor. Vin la o echipă de tradiție, cu state vechi în Liga 1, foarte motivat, iar împreună cu staff-ul tehnic si cei din conducere, vreau sa formăm o echipă bună care să se bată la primele locuri. Fără falsă modestie, în cinci ani de Liga 2, am trei promovări si două play-off-uri. S-a schimbat puțin Liga 2, este un campionat mai puternic, se investesc foarte mulți bani și sunt antrenori foarte buni, cu nume, Bogdan Andone la Timișoara, Dorinel Munteanu la Oțelul, Daniel Oprița la Steaua, Claudiu Niculescu la Iași, Costel Enache la Slobozia, si chiar nu vreau sa omit pe cineva. Cu tot respectul pentru ei, niciunul nu are o promovare la Liga 1. Din punctul asta de vedere, pe cifre, sunt numarul 1 la Liga 2. Ceilalți antrenori din Liga 2 nu trebuie sa supere, cifrele spun astaEu nu pot veni la o echipă și sa-mi propun locurile 8-10 sau reconstrucția echipei pentru sezonul viitor. Am mare încredere ca putem reuși si sunt premise bune ca putem îndeplini obiectivele. Fotbalul românesc are nevoie de echipe de tradiție si ne dorim sa readucem Brașovul în elita fotbalului. Important este să ne întărim lotul, asta e condiția de bază. Vreau 5-6 jucători care sa intre în primul 11. Ideal ar fi sa jucam un fotbal care sa pună probleme, dar, in același timp, să nu fim o echipă naiva”, a spus Dan Alexa

Stefan Grigorie și Rareș Forika vor fi cei doi secunzi ai lui Alexa, iar în staff-ul tehnic mai sunt Cătălin Voicu (preparator fizic) și Andrei Șanta (antrenor de portari). Ca antrenor principal, Alexa a mai pregătit echipele ACS Poli Timișoara, Rapid, FCM Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra, Poli Timișoara și CSM Reșița.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.