Daimler Crysler renunta la Cluj

Daimler Crysler renunta la Cluj

0 58

Daimler AG si-a extins aria de cautare a unei locatii pentru o noua uzina de productie a marcii Mercedes Benz in Europa de Est, dupa ce initial erau luate in calcul doar Romania si Polonia.
Potrivit unui raport al companiei, Clujul, care anterior era primul pe lista, a fost exclus ca posibila locatie. Reprezentantii companiei nu au dat mai multe detalii in legatura cu aceasta decizie. O hotarare finala va fi luata in al doilea trimestru al anului.
Europa de Est, in particular Rusia unde Daimler nu are nici o fabrica, a intrat in ultimul an in interesul mai multor fabricanti, atat pentru productie dar si ca piata de desfacere.
Mercedes-Benz cauta inca in zona Europei de Est si alte amplasamente pentru o noua fabrica.
Cluj-Napoca, localitate anuntata initial ca fiind o posibila zona pentru construirea unei fabrici Mercedes, nu mai este luata in calcul de reprezentantii companiei, relateaza in numarul de ieri publicatia Handelsblatt. Analistii economici considera ca aceasta decizie a fost urmarea fie a unor probleme aparute in urma negocierilor cu autoritatile locale, fie este vorba de o noua abordare privind politica de investitii. „Dupa integrarea in UE, numeroase transnationale au investit in Romania avand perceptia unor cheltuieli reduse cu salarizarea. Actualul conflict de la Dacia Pitesti le-a deschis ochii investitorilor, care au inteles ca povestea cu salariile de 100-200 de euro nu mai poate continua.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.