Dacia singura in showroom-urile …Renault

Dacia singura in showroom-urile …Renault

0 64

Grupul auto francez Renault accelereaza crearea unei retele de distributie europene dedicata gamei Logan, informeaza Automotive News Europe (ANE).
”Volumele de vanzari Dacia cresc si credem ca vanzarile vor fi suficient de solide pentru a permite unui dealer auto sa reziste pe piata numai cu aceasta marca”, a declarat pentru ANE seful programului Logan de la Renault, Gerard Detourbet.
In Franta, dealerii au deschis in acest an 19 centre de vanzari Dacia. Cu 32.688 de autoturisme comercializate anul trecut, Franta este a treia piata europeana pentru gama Logan, dupa Romania si Rusia.
Un numar mic de dealeri Dacia s-au infiintat in Germania si Belgia, in timp ce pe alte piete-cheie din Europa urmeaza sa apara centre de distributie Dacia (dealership-uri) in urmatoarele 12 luni.
Pana de curand, centrele de vanzari dedicate marcii Dacia erau doar in Europa Centrala si de Est, cu 230 de locatii, din care 100 in Romania.
In Europa de Vest si in fostele state sovietice, autoturismele Logan erau expuse de regula „in colturile” celor 1.600 de showroom-uri Renault.
”Vom elimina riscul confuziei pentru agentul de vanzari. El va sti ca vinde Dacia”, a spus Detourbet.
Totusi, exista si un alt motiv pentru crearea unei retele de distributie independenta pentru Dacia.
Jan Ptacek, care a fost schimbat din postul de brand manager Dacia pentru a prelua marketingul Renault in Rusia, a declarat pentru ANE ca noile centre de distributie vor ajuta in sublinierea diferentelor intre marcile Dacia si Renault.
Renault a vandut 367.000 de autoturisme Logan in 2007, din care 229.245 unitati pe principalele sale cinci piete europene – Romania, Rusia, Franta, Germania si Ucraina.
Constructorul francez estimeaza ca in 2008 productia pentru gama Logan va ajunge la 750.000 unitati.
Potrivit observatorilor pietei auto din Romania, Dacia Logan sedan a „canibalizat” vanzarile modelului Renault Clio Symbol, iar constructorul francez are serioase motive sa se teama ca si nou-lansatul model Sandero va face acelasi lucru cu Renault Clio III.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.