Dacia Sandero a trecut cu bine testele de siguranta auto

Dacia Sandero a trecut cu bine testele de siguranta auto

0 100

Automobilul Sandero, ultima creatie a constructorului autohton Dacia, a facut o figura frumoasa, obtinand rezultate foarte bune la sesiunea de teste de siguranta auto EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) care se desfasoara in perioada iulie-octombrie 2008. In urma acestor examinari, vehiculul autohton va primi calificativul de 4 stele (scara de evaluare fiind de la 1 la 5), conform unor surse din industria auto.
EuroNCAP este cunoscut drept organismul independent cunoscut pentru calificativele acordate automobilelor pentru siguranta auto.
Performanta Sandero este notabila, mai ales tin?nd cont de rezultatele deloc incurajatoare obtinute de modelele low-cost concurente.
Chevrolet Aveo a obtinut doua stele, iar Hyundai Accent o stea, in timp ce Fiat Albea si Renault Symbol au trecut „neobservate” de EuroNCAP, deoarece nu sunt comercializate si in Europa de Vest.
EuroNCAP testeaza modelele nou lansate, pentru care volumul de vanzari anual pe pietele europene depaseste 5.000 de unitati. Testele au loc in centrele speciale din Germania – la automobil clubul german ADAC, din Belgia (sediul EuroNCAP) si din Anglia (la ministerul transporturilor).
Calificativul maxim acordat de EuroNCAP pe grila actuala este de 5 stele si a fost obtinut p?na in prezent de zeci de automobile comercializate in Europa.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.