Dacia – o noua oprire a productiei?

Dacia – o noua oprire a productiei?

0 144

Dacia ia in calcul o noua oprire a productiei, in lunile februarie-martie, daca cererea se va mentine la niveluri scazute, dupa ce luni constructorul a anuntat stoparea activitatii intre 26 ianuarie si 8 februarie.
Productia Dacia a mai fost oprita in total timp de aproximativ o luna, in mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie 2008 si ianuarie 2009.
„Daca piata ramane in continuare blocata si daca cererea se va mentine la niveluri scazute vom intrerupe din nou activitatea. Deciziile se iau de la o saptamana la saptamana in functie de cate comenzi strangem”, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, directorul general al companiei, Francois Fourmont.
El a adaugat ca se va intalni, miercuri, cu reprezentantii Ministerului Mediului, pentru a discuta despre taxa auto si programul Remat.
„Voi insista asupra unui lucru: caracterul de urgenta. Franta, cunoscuta pentru modul lent de a lua decizii, a adoptat in 15 zile un plan de salvare a industriei auto. Germania a luat recent o decizie privind al treilea plan de salvare a economiei si a industriei auto nationale. Noi (Romania – n.r.) nu cred ca putem reactiona atat de repede”, a spus Fourmont.
Oficialul Dacia s-a aratat multumit de actuala taxa auto, triplata, sustinand ca daca in 2009 ar fi valabila varianta care a fost aplicata intre 1 iulie si 15 decembrie 2008 piata romaneasca ar urma sa absoarba pana la 600.000 de masini vechi si doar 120.000-150.000 de vehicule noi.
„Masura de triplare a taxei auto a fost sanitara si indispensabila”, a spus Fourmont despre taxa pe poluare auto valabila in prezent, aplicata incepand din 15 decembrie 2008.
Taxa pe poluare auto din perioada 1 iulie – 15 decembrie 2008 a permis importul masiv de automobile second-hand, cuantumul taxei fiind mai mic pentru acestea, in timp ce la autoturismele noi valoarea a crescut.
la funeralii participand aproximativ 300 de persoane, inclusiv personalitati din lumea patinajului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.