Dacia inca doua zile fara productiei

Dacia inca doua zile fara productiei

0 198

Societatea Automobile Dacia a anuntat luni intreruperea partiala a productiei pentru inca doua zile, pe 20 si 21 noiembrie, care se adauga intreruperilor din 30-31 octombrie si 13-14 noiembrie.
„Dacia va intrerupe, temporar, partial si limitat, activitatea de productie in zilele de 20 si 21 noiembrie 2008. Aceasta masura a fost decisa ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la evolutia pietei auto”, se arata intr-un comunicat transmis de Serviciul relatii Presa al producatorului de automobile de la Mioveni.
„Activitatea va continua fara intrerupere in cele doua zile la fabricarea pieselor de schimb, Centrul CKD, precum si la departamentele Expeditii vehicule si Finisari. Totodata, fabricarea de cutii de viteze, precum si alte activitati din cadrul Uzinei Mecanice se vor derula in regim normal”, se mai arata in comunicat.
Salariatii care nu vor lucra in zilele de 20 si 21 noiembrie vor primi 85% din salariul total brut, precum si tichetele de masa.
Automobile Dacia a intrerupt pentru prima data productia in zilele de 30 si 31 octombrie, alte doua zile de intrerupere fiind anuntate pentru 13 si 14 noiembrie.
„Nu putem sa previzionam ce se va intampla pe termen lung. Situatia nu este foarte grea, dar nici usoara. Este acceasi situatie care se inregistreaza si la alte firme de profil din strainatate”, a declarat viceliderul sindical, Ion Iordache.
Uzina de la Mioveni a anuntat ca a produs in primele zece luni ale acestui an un numar de 224.043 de autovehicule, depasind productia intregului an 2007, care a fost de 222.914 de unitati.
Societatea Automobile Dacia a redus totusi nivelul productiei planificat pentru acest an cu 50.000 de unitati, ca urmare a scaderii cererii. Productia initiala programata de constructorul de automobile pentru anul 2008 a fost de 350.000 de unitati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.