Dacia in top – are a doua cea mai mare creÅŸtere din...

Dacia in top – are a doua cea mai mare creÅŸtere din Europa

0 121

Dacia a înregistrat în primele patru luni ale acestui an a doua cea mai mare creÅŸtere la nivel european, potrivit datelor AsociaÅ£iei Con­struc­torilor Europeni de Automobile (ACEA), de 18%, la aproape 90.200 de autoturisme.

O creÅŸ­tere mai puternică a înregistrat doar Jaguar, de 22%, dar la un volum de aproape nouă ori mai mic.
La nivelul lunii aprilie de asemenea Dacia s-a clasat tot pe poziÅ£ia secundă în ceea ce priveÅŸte creÅŸterea numărului de maÅŸini înmatriculate, fiind depăşită doar de Seat, care a avansat cu 35%, la 97.600 de unităţi.
Spre compa­raÅ£ie, în decembrie 2012 Dacia creÅŸtea în Eu­ro­pa cu 2,5%, iar în 2012 înmatriculările au scăzut cu 5%, la 240.000 de maÅŸini.
Dacă ritmul de creÅŸ­tere înregistrat de Dacia se va menÅ£ine până la sfârÅŸitul anului, acestea vor urca la peste 280.000 de unităţi, determinând un avans de cel puÅ£in 7% pentru producÅ£ia ÅŸi exporturile uzinei din România, la cel puÅ£in 320.000 de maÅŸini, pe lângă cele produse la Tanger, în Maroc.
„CreÅŸterea vânzărilor Dacia atât pe piaÅ£a europeană, cât ÅŸi în afara acesteia reprezintă o strategie de creÅŸtere deoarece marca se poate dezvolta în mai multe regiuni. Mai mult, creÅŸ­te­rea vine în contextul în care piaÅ£a româ­neas­că nu dă semne ca ÅŸi-ar reveni în următorii doi ani“, a spus Steffen Gaenzle, specialistul pe auto al firmei de consultanţă AT Kearney.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.