Dacia a reluat productia

Dacia a reluat productia

0 97

Producatorul autohton de automobile, Dacia, isi reia productia incepand de astazi, dupa 18 zile in care 9.000 de muncitori au fost trimisi in somaj tehnic.
Cu toate acestea, situatia continua sa fie ingrijoratoare deoarece vanzarile din luna noiembrie, in Romania, s-au redus la jumatate, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Mai exact, este vorba de o scadere cu 52%, ceea ce inseamna un declin record pentru compania Dacia.
De altfel, scaderile din luna noiembrie nu fac altceva decat sa continue tendinta descendenta din ultimele luni ale acestui an. Asa se face ca livrarile din luna noiembrie sunt cu aproximativ 29% sub cele din octombrie si cu 46% sub nivelul inregistrat in luna septembrie.
In plus, conducerea companiei a declarat, la sfarsitul lunii octombrie, ca producatorul de automobile nu isi va putea indeplini obiectivele pentru acest an: noua tinta pentru 2008 este cu 50.000 de vehicule mai putin decat era preconizat. Asta inseamna o productie totala de cel mult 270.000 de unitati, comparativ cu cele 320.000, cat era prevazut in planurile initiale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.