Dacia a castigat la virgula razboiul cu Ioan Neculaie

Dacia a castigat la virgula razboiul cu Ioan Neculaie

0 239

Asa cum a avertizat saptamana trecuta Fanica Gabor, liderul sindicatului de pe platforma, peste 700 de muncitori de la Roman S.A. au protestat, luni dimineata, in curtea intreprinderii, impotriva reprezentantilor Dacia Pitesti si a executorului judecatoresc care le-a venit in ajutor.


Conflictul, declansat in urma cu mai bine de o luna a fost pierdut de patronul Ioan Neculaie si muncitorii lui, astfel incat cei 77 de angajati si colaboratori ai uzinei pitestene au intrat azi in incinta uzinei.

Marul dicordiei intre cele doua parti il reprezinta sectia „Prese” (S540). Reprezentantii Dacia si-au manifestat dorinta sa mute utilajele respective de pe platforma Roman, dupa ce Neculaie le-a solicitat sa renegocieze chiria helei in care acestea sunt montate. In fapt, patronul Roman ar fi vrut, in loc de 0,20 de euro/mp, chiria pentru un metru patrat sa ajunga la 4,5 euro.


In urma cu mai bine de o luna, cand au fost primele proteste, cei de la Dacia aveau in portofoliu o hotarare a instantei prin care se intelege ca utilajele unei hale de productie atat a cabinelor de camioane si caroserile Logan, apartin concernului Renault. De altfel, utilajele respective au fost vandute, printr-o hotarare de Guvern celor de la Dacia, la privatizarea Roman, in 2004, cu suma de 100.000 de euro, chiar daca evaluarea acestora ar insuma actualmente peste sase milioane de euro, iar hala de peste 32.000 de metri patrati a fost inchiariata de Romna SA celor din concernul Reanult pentru sumade aproximativ 90.000 de euro pe an. „Am fost obligat sa semnez atunci acel contract de vanzare-cumparare, prenru ca APAPS (actualmente AVAS – n.a.) dorea sa faciliteze anumite contracte cu grupul francez Renault. Insa, protocolul semnat in 2004 prevedea ca Dacia sa investeasca in modernizarea halei si a utilajelor de productie, lucru care nu a fost indeplinit. Mai mult, acelasi document precizeaza ca timp de 10 ani, Roman SA va putea sa fosesca 17 % din capaciatea de productie a sectiei pentru constructia de camioane. In plus, contractul de inchiriere se poate renegocia, in fiecare an, mai specifica conventia de atunci, de la privatizare”, a explicat inca odata Neculaie.


?


Reprezentantii Dacia au dat in judecata conducerea Roman SA si au castigat in instanta. Insotiti de executorul judecatoresc Stelian Dinca, au pus la sfarsitul lunii trecute sigiliile pe hala in cauza. Insa, Neculaie nu a respectat demersul efectuat de cei de la Dacia, pe motiv ca in hotararea cu pricina nu era pusa o virgula unde trebuie, astfel incat muncitorii Roman au continuat lucrul in sectia repectiva. Cei de la Dacia au remediat situatia, si printr-o alta hotarare a instantei, de data aceasta, completa din punctul de vedere gramatical, insotiti de un executor judecatoresc, au reusit sa intre luni in uzina.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.